Deila retter blikket mot neste høst

Ronny Deila så Celtics sjanse til å gå videre i europaligaen knust torsdag, men han har allerede rettet blikket mot neste sesongs europacup.
Ronny Deila så Celtics sjanse til å gå videre i europaligaen knust torsdag, men han har allerede rettet blikket mot neste sesongs europacup. Foto: Graham Stuart / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Celtics europacupdeltakelse avsluttes for denne sesongen om to uker. Ronny Deila retter allerede blikket mot neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal være klare for neste år, det er det store målet, sa han til NTB etter 1-2-tapet mot Ajax på Celtic Park torsdag.

To år på rad har Celtic kommet til kort i mesterligakvalifiseringen og måttet ta til takke med europaligaspill. I fjor slet laget seg videre til 16-delsfinale og fikk iallfall spille europacupfotball til slutten av februar. Denne gang tar det slutt med en ubetydelig bortekamp mot Fenerbahçe 10. desember. Det faller i dårlig jord i fotballbyen Glasgow.

Den skotske avisen Daily Record har på sine nettsider lagt ut en avstemming om den norske manageren bør få fortsette i Glasgow-klubben. Etter drøyt to timer hadde i overkant av seks av ti svart at Deila må gå.

Deila avviste NTBs spørsmål om hvor alvorlig han synes situasjonen er.

Bakgrunn: Deilas Celtic røk ut av europaligaen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke alvorlig

– Nei, jeg føler ikke ... alvorlig ... jeg føler meg tent på å snu det her. Vi leder serien med seks poeng, og vi er i semifinale i ligacupen. Vi kan gjøre mye ennå denne sesongen, sa han.

På grunn av skader og suspensjoner måtte han mønstre et ungt og urutinert lag i torsdagens skjebnekamp.

– Jeg synes vi begynte bra, men så ble vi for dype i resten av første omgang. Vi skapte ikke så mye, greide ikke å få noe trøkk på Ajax, og de var mer på vår halvdel enn vi var på deres. Vi måtte endre formasjonen litt, og da synes jeg vi kom mye mer inn i kampen, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Molde klarte ikke å sikre gruppeseieren

Typisk

– I annen omgang kjørte vi virkelig kampen, og det så ut som vi kunne vinne, men vi tapte igjen på enkle feil. Det er veldig skuffende, men litt betegnende for denne sesongens europacup. Vi er med i banespill og skaper sjanser, men slipper inn for enkle mål.

Stefan Johansen var utestengt for gule kort torsdag. Han spilte heller ikke seriekampen sist helg.

– Nei, han fikk en frihelg, men han er med igjen søndag, sa Deila.

Resten av sesongen er det hjemlige turneringer som gjelder for Celtic. Først venter bortekamp mot Inverness.

Les også: Rosenborg mistet ledelsen og røk ut