Meny

Zlatan fullførte eventyret

Zlatan scoret på sine gamle hjemmebane. Foto: Andreas Hillergren (TT / NTB scanpix)

Åge Hareide og Malmö var sjanseløse mot Paris Saint-Germain og tapte 0-5 i mesterligaen onsdag. Zlatan Ibrahimovic markerte karrierens mest følelsesladde fotballkamp med scoring.

Mesterligaoppgjøret i Malmö var av det spesielle slaget. Hovedpersonen het Zlatan Ibrahimovic. 34-åringen var tilbake der fotballeventyret startet, i byen der han vokste opp i den belastede bydelen Rosengård.

– Dette var et stort øyeblikk for meg, min familie og alle som har fulgt meg. Det går ikke an å beskrive. Jeg får lov å komme hit med PSG mens jeg er på topp, sa en følelsesladet Zlatan til Viasat etter kampen.

Les også: Real slapp med skrekken

Stjernespissen hadde på forhånd gjort sitt for å gjøre oppgjøret minneverdig for folket i hjembyen. De som ikke hadde billett til kampen, kunne følge den på storskjermer på byens stortorg og i ulike kinoer. Alt betalt av PSG-stjernen. På stortorget møtte 8.000 mennesker opp for å se.

– Hadde jeg hatt muligheten til å komme ned til dere, ville jeg gjort det. Men jeg får i stedet si dette gjennom TV. Jeg håper dere har hatt det fantastisk. Dette var et minne for livet, sa Zlatan.

Han omtalte selv på forhånd kampen som prikken over i-en i en meget innholdsrik fotballkarriere. Med andre ord var det et fotballeventyr av de helt sjeldne som ble fullført i Malmö onsdag kveld.

Les også: PSV frustrerte Manchester United

Regissøren Zlatan

Svenskenes desidert største fotballstjerne hadde scoret mål i alle sine ti siste offisielle kamper i hjemlandet før onsdagens kamp, og Malmös hjemvendte sønn hungret naturlig nok etter en scoring mot gamleklubben.

Da PSG tok ledelsen mindre enn tre minutter ut i oppgjøret, måtte imidlertid 34-åringen nøye seg med å være regissør. Zlatan slo frem høyreback Gregory van der Wiel på kanten, og det påfølgende innlegget ble vakkert headet i mål av 20 år gamle Adrien Rabiot.

På sidelinjen slo Malmö-trener Åge Hareide oppgitt ut med hendene. Kanskje hadde sunnmøringen en anelse om at det var mer trøbbel i vente. Det var det så definitivt.

2-0 kom før kvarteret var spilt. Igjen var Zlatan sentral. Spissen fant lagkamerat Blaise Matuidi ute til venstre, som svarte med å gjøre jobben enkel for Angel di Maria inne foran mål. Argentineren kunne bare bredside ballen i mål etter et aldeles strøkent innlegg.

Les også: Mandzukic senket Manchester City

Milepæl

Di Marias nettkjenning var for øvrig mål nummer 7000 i mesterligaens historie. Det tallet kunne og burde Jo Inge Berget pyntet ytterligere på, men Malmö-spissen misbrukte begge sine kjempemuligheter før pause.

I annen omgang kom i stedet scoringen kveldens hovedperson ventet på. Fem minutter var spilt da Ibrahimovic fikk ballen av Matuidi på venstrekanten. Malmö-keeper Johan Wiland fikk en hånd på avslutningen som fulgte, men måtte se ballen gå i nettet likevel.

Målscoreren nøyde seg med en særdeles avmålt feiring. Feire kunne heller ikke hjemmelagets kaptein Markus Rosenberg da han fikk sjansen på straffe litt senere i omgangen. Skuddet gikk i stolpen. I stedet la Angel di Maria på til 4-0 rett etterpå, og med ni minutter igjen å spille gjorde brasilianske Lucas ydmykelsen total med en frisparkperle til 5-0.

– Til syvende og sist handlet dette om kvalitet. Vi er veldig gode. Jeg hadde forventet at det skulle bli sånn, sa Zlatan om kampen.

PSG er med seieren klar for cupspillet sammen med gruppevinner Real Madrid. Malmö er à poeng med Sjakhtar Donetsk i kampen om tredjeplassen foran avslutningsrunden og har fortsatt et håp om å havne i europaligaen, men da må laget ha poeng borte mot Real Madrid i siste runde.

Jo Inge Berget spilte hele onsdagens kamp for Malmö, mens Magnus Wolff Eikrem fikk den siste halvtimen som innbytter.

Les også: Benfica og Atlético Madrid videre i mesterligaen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus