Benfica og Atlético Madrid videre i mesterligaen

Raúl Jiménez reddet Benfica med to scoringer i 2-2-oppgjøret borte mot Astana. Foto: Shamil Zhumatov (Reuters / NTB scanpix)

Benfica og Atlético Madrid er videre til åttedelsfinalen fra gruppe C i mesterligaen. Portugiserne spilte 2-2 borte mot Astana, mens spanjolene vant 2-0 hjemme over Galatasaray.

Benfica ville sikret seg avansement med seier i Kasakhstan onsdag ettermiddag, men måtte vente noen timer etter 2-2 mot Astana. Først da kampen mellom Atlético Madrid og Galatasaray var ferdig kunne avansementet feires.

Den portugisiske storklubben begynte onsdagens oppgjør svært dårlig. Etter 19 minutter var Patrick Twumasi først på et innlegg fra Junior Kabananga og sendte Astana i ledelsen.

Et kvarter senere berørte Marin Anicic så vidt et frispark fra Foxi Kéthévoama og doblet ledelsen for vertene, men portugiserne våknet ikke lenge etter.

Raúl Jiménez headet inn reduseringen fem minutter før pause. Mexicaneren ble Benficas store helt da han utlignet til 2-2 med 18 minutter igjen å spille.

Gjestene presset på for et vinnermål i avslutningen, men Astana sikret seg ett poeng på eget kunstgress.

Poengtapet gjorde at Atlético kunne hente inn Benficas forsprang i gruppe C. Antoine Griezmanns to scoringer mot tyrkiske Galatasaray sørget for 2-0-seier.

I den siste runden blir det dermed en ren gruppefinale når Benfica tar imot Atlético i Lisboa. Begge lagene står med ti poeng, men Benfica greier seg med uavgjort etter seieren i Madrid i september.

Galatasaray og Astana skal gjøre opp om tredjeplassen som gir europaligaspill. Klubbene står med henholdsvis fire og tre poeng.