Arsenal gjorde jobben og fikk hjelp

Mesut Özil er i storform for Arsenal om dagen. Foto: Matthew Childs (Reuters / NTB scanpix)

Arsenal øyner håp om å unngå exit i mesterligaens gruppespill for første gang på 16 år. Tirsdag ble Dinamo Zagreb slått 3-0.

London-klubben hadde kniven på strupen foran hjemmekampen mot det kroatiske mesterlaget. Ikke bare måtte mannskapet til Arsène Wenger selv vinne, men uten Bayern München-seier mot Olympiakos ville seieren på eget gress være forgjeves.

Arsenal fikk all den hjelpen laget kunne tenke seg. I München ble Omar Elabdellaoui og hans Olympiakos tidvis rundspilt etter alle kunstens regler og tapte 0-4. Alexis Sánchez og Mesut Özil fikset Arsenal-seier i London, og dermed sikrer Premier League-giganten seg annenplassen i gruppe F dersom Olympiakos slås med to mål eller i en målrik ettmålsseier i siste gruppekamp.

– Det blir en vanskelig oppgave, men jeg tror vi har det som skal til for å løse den, sa manager Arsène Wenger etter tirsdagens kamp.

Han var fornøyd med laget sitt.

– Vi leverte en strålende første omgang og kontrollerte kampen. Det var kvalitetsforskjell på lagene. I tillegg ga Bayern oss den hjelpen vi trengte og ble gruppevinner. Gratulerer til dem, sa franskmannen.

Les også: Barcelona feiret CL-avansement med kalasseier

Özil i superform

Mesut Özil har vært brennhet for Arsenal den siste tiden. Ni målgivende pasninger og ett mål er tyskerens kruttsterke fasit på de siste syv ligakampene. Tirsdag viste han hvorfor.

Snaue halvtimen var spilt i London da Olivier Giroud vant ballen midt i banen og spilte frem Sánchez til venstre. Chilenerens påfølgende innlegg havnet hos en fremadstormende Özil, som enkelt kunne sette pannebrasken til. Zagreb-keeper Eduardo måtte hjelpeløs se at ballen føk inn i nettet.

Nevnte Sanchez har gått fire strake kamper i ligaen uten scoring, og manager Wenger har mer enn antydet at chileneren trenger hvile etter et hardt kampprogram. Tirsdag virket ikke behovet like presserende.

Etter å ha innledet kampen med å regissere hjemmelagets ledermål, gjorde Sanchez selv 2-0 etter å ha blitt spilt frem av venstreback Nacho Monreal. I annen omgang fastsatte samme mann resultatet til 3-0.

Lett Bayern-seier

I München avgjorde hjemmelaget kampen mot Olympiakos på bare 20 minutter i første omgang. Da hadde Douglas Costa, Robert Lewandowski og Thomas Müller gjort hvert sitt mål.

Etter pause økte Kingsley Coman til 4-0. At Bayern-back Holger Badstuber fikk marsjordre åtte minutter ut i annen omgang betydde lite. Det tyske storlagets seier var aldri truet.

– Vi var for enkle å spille mot i dag. Mot et lag som Bayern blir man straffet for alt. De er et av verdens aller beste lag, sa Omar Elabdellaoui til Viasat etter kampen.

Bayern er allerede gruppevinner i gruppe F før den siste runden. Arsenal må som nevnt forsøke å snike seg forbi Olympiakos på innbyrdes oppgjør i siste runde. Londonerne tapte den første kampen lagene imellom 2-3. Vinner Arsenal det kommende oppgjøret i Hellas med to mål, er saken klar. Også ettmålsseier er nok, dersom kampen ender 3-2 eller en ettmålsseier med enda flere mål.

– Alt er i våre egne hender. Med ett poeng er vi klare for avansement, men vi vet det ikke blir lett, sa Omar Elabdellaoui.

Les også: Chelsea må vente på avansementet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus