Zlatan:– Å spille i Malmö blir et minne for livet

PSG-stjernen Zlatan Ibrahimovic klarer nesten ikke vente på å møte gamleklubben i sin egen hjemby onsdag. 34-åringen innrømmer at han kommer til å huske kampen for alltid.

Ibrahimovic forlot Malmö FF i 2001, men superstjernen har fulgt klubben tett siden han dro. Onsdag leder han Paris Saint-Germain mot MFF i sin egen by.

– Det blir et minne for livet. Jeg gleder meg, og jeg skal nyte kampen. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si, sa Ibrahimovic da han møtte pressen tirsdag.

Booket Stortorget

Angrepsspilleren har leid et stort sentrumsområde slik at enda flere får se kampen i festomgivelser.

– Da det kom ut at vi skulle møte MFF i mesterligaen, plukket jeg opp telefonen på direkten. Jeg booket Stortorget i Malmö. Jeg ønsker at alle skal ha en mulighet til å se kampen, sa Zlatan.

– Jeg vil at det skal bli et minne for livet for alle. Folk skal kunne si at de fikk sett denne matchen. Om ikke på stadion, så i hvert fall på Stortorget. Forhåpentligvis blir det mye glede, la 34-åringen til.

PSG-spilleren innrømmet også at han aldri hadde forestilt seg å skulle møte gamleklubben i sin egen hjemby.

– Hadde jeg påstått det, hadde jeg løyet. Jeg var alltid sikker på at jeg selv en dag skulle spille i mesterligaen, men jeg visste ikke at MFF kom til å klare det. Nå skal jeg bare nyte denne opplevelsen. Det blir spennende, sa Ibrahimovic.

Les også: Ekstra sikkerhet for Zlatan og co.

Feiring eller ikke?

34-åringen uttrykte usikkerhet rundt hvordan han kommer til å reagere hvis han scorer mot Åge Hareides mannskap.

– Jeg vet ikke hva som vil skje hvis jeg scorer. Vi får se. Det viktigste for meg er at følelsen er ekte. Jeg kommer ikke til å gjøre noe «falskt» for å tekkes aviser eller omgivelser, sa spissen.

Zlatan om Hareide: – Bevist at han er en fantastisk trener

Han kunne likevel gi et klart svar på hva som vil være et perfekt scenario.

– Vi vinner, og jeg scorer tre mål. Alle skriker navnet mitt etter kampen. Men underveis skal de (hjemmefansen) heie på Malmö, sa Zlatan.

Ibrahimovic fikk også spørsmål om sin fotballfremtid. Han vet ikke om det kan bli aktuelt å avslutte karrieren der den begynte.

– Jeg trives i Malmö. Familien min bor i Malmö. Jeg kan mye om Malmö. Men fremtiden vet jeg ikke noe om, sa 34-åringen.

– Det skrives mye om min fotballfremtid, men det er kun jeg som vil ta avgjørelsen. Så lenge jeg føler meg bra, så lenge jeg føler at jeg kan bidra på toppnivå, kommer jeg til å fortsette, sa han.

Les også: Zlatans agent usikker på svenskens fremtid

– Blir spesielt

PSG-trener Laurent Blanc fikk også spørsmål om rammene rundt onsdagens oppgjør.

– Vi har hele tiden visst at dette kom til å bli to spesielle kamper. Det er alltid spesielt for en spillere å vende tilbake til hjemlandet på en slik måte, sa Blanc.

Likevel understreket han at tre poeng er det viktigste.

– Vi har forberedt oss som vanlig. Vi er her for å vinne, fastslo franskmannen.

Før onsdagens kamp er Malmö tabelljumbo i mesterligaens gruppe A. PSG er nummer to i gruppen. Zlatan og co. er tre poeng bak Real Madrid på tabelltopp. Tabelltreer Sjakthar Donetsk har like mange poeng som Hareides Malmö (tre). To kamper gjenstår av gruppespillet.

Les også: Zlatan-duell for Hareides Malmö

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus