Meny

RBK-treneren: – Vi skal bli bedre

Kåre Ingebrigtsen med RBK-skjerfet høyt hevet etter å ha ført laget til gull i både serie og cup. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsens første hele sesong som hovedtrener i Rosenborg ble kronet med klubbens første dobbelttriumf på 12 år. Nå handler det om å gjøre laget enda bedre.

– Vi må utvikle det vi har jobbet med, fortsette å trene mye og godt. Jeg vet at vi må bli bedre for å vinne neste år også. Vi må utvikle oss, og det har vi tenkt å gjøre, sa han etter cupfinalen mot Sarpsborg.

Med 69 poeng vant hans RBK-lag serien 12 poeng foran nærmeste utfordrer, og spenningen i cupfinalen ble fjernet i første omgang.

Ett år etter at Tor Ole Skullerud satt på samme plass etter å ha ført Molde til dobbelttriumf, fikk Ingebrigtsen på pressekonferansen spørsmål om hva Rosenborg må gjøre for å unngå samme nedtur Molde fikk i hjemlige turneringer.

– Nei, de må jo beholde treneren, da, flirte han.

Målrettet

Kåre Ingebrigtsen vant «the double» med Rosenborg tre ganger som spiller, i 1988, 1990 og 1992. Veien han gikk for å slutte seg til den eksklusive klubben av trenere som har gjort det samme var lang, men målrettet.

– Jeg har gått gradene. Jeg var i Rosenborg som juniortrener og trener for 2.-laget. Et år gikk jeg til Rune Bratseth og spurt hva som måtte til for at jeg skulle bli hovedtrener i klubben, og han svarte at da måtte jeg ut og trene lag, sa 50-åringen.

– Først gikk jeg til Bodø/Glimt, der jeg hadde både gode og onde dager (2008-11). Senere hadde jeg et par strålende år som assistent i Viking (2012-14), der jeg lærte masse.

Midt i fjorårssesongen ble han hentet tilbake til Rosenborg som hovedtrener.

Les også: RBK-dobbel ga etterlengtet cupgull

Bastant

– Det eneste jeg har vært sikker på hele veien er at det går «gulle godt» å spille 4-3-3 i dagens fotball, selv om mange ikke tror det. Jeg har vært bastant på det hele veien. Jeg har også erfart at det er ikke fryktelig mange som er opptatt av offensiv struktur. De fleste er opptatt av defensiv struktur, sa han og hørtes ut som Nils Arne Eggen.

– Nils er en diskusjonspartner. Han er den jeg har hentet desidert mest fra i min trenerkarriere. Jeg har brukt Bjørn Hansen også, men vi diskuterer mye hvordan vi kan utvikle laget. Han er ukentlig på Lerkendal og en viktig herremann.

– Så det er mulig å diskutere med Eggen?

– Hvis du er lur, så er det mulig, sa Ingebrigtsen, som definitivt har vist at han er en lur trener.

Les også: Hareide blant tre-fire kandidater til å ta over Danmark

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus