Barcelona ydmyket Real Madrid i El Clásico

Barcelona knuste Real Madrid på bortebane i El Clásico med 4-0.
Barcelona knuste Real Madrid på bortebane i El Clásico med 4-0. Foto: Sergio Perez / Reuters

Barcelona knuste Real Madrid 4-0 borte i den spanske hovedstaden lørdag. Scoringer av Luis Suárez (2), Neymar og Iniesta avgjorde oppgjøret.

Som alltid var det knyttet store forventninger til oppgjøret mellom Spanias to beste fotballklubber, men kvelden ble en Madrid-supporterne ønsker å glemme raskest mulig.

Med Lionel Messi på benken fra start, klarte katalanerne seg utmerket uten den lille argentineren. Allerede etter elleve minutter fikk Messi se lagkameratene gå opp i 1-0 etter et klasseangrep.

Klassescoringer

Barca skrudde plutselig opp tempoet. Sergio Busquets fant Sergi Roberto i mellomrommet. 23-åringen spilte en nydelig stikker videre til Suárez, og spissen satte ballen enkelt i motsatt hjørne.

Seks minutter for pause vartet gjestene på nytt opp med en scoring fra øverste hylle. Etter en hurtig kontring fant Andrés Iniesta lagkameraten Neymar med en smart stikker mellom stopper og back. Brasilianeren doblet til 2-0.

Hjemmesupporterne håpte nok på at Rafael Benitez kunne gå fart på vertene i pausen, men det var ingen tegn til bedring i annen omgang.

Real slet

Igjen hang ikke Real-laget med da Barcelona satte opp tempoet. Neymar slo på en genial pasning til Iniesta som lagde 3-0.

Etter 57 minutter ble Messi byttet inn for første gang siden skaden han pådro seg i slutten av september. 28-åringen fikk muligheten fra 12 meter ti minutter etter innhoppet, men Raphaël Varane fikk blokkert skuddet.

Like etterpå fikk Madrids store stjerne Cristiano Ronaldo en utrolig sjanse. Gareth Bale sendte en perfekt gjennombruddspasning til portugiseren, men målvakt Claudio Bravo reddet mesterlig.

Ydmykelsen ble total da Neymar flikket ballen til Suárez. Den tidligere Liverpool-spilleren chippet ballen lekkert over keeper Keylor Navas. Neymar og Suárez har dermed scoret 20 av klubbens 21 siste ligamål.

Trener Benitez sitter trolig svært utrygt etter det stygge tapet. Hovedstadsklubben er hele seks poeng bak Barcelona etter seks kamper. Iscos nedsparking bakfra på Neymar etter 84 minutter, som ga direkte rødt kort for spanjolen, kan har vært et signal til styret om misnøyen med Benitez blant spillerne. (©NTB)