Brasiliansk magi senket Manchester City

Roberto Firmino og Philippe Coutinho storspilte i førsteomgangen mot Manchester City. På 3-0-scoringen var også tyske Emre Can involvert med et glimrende hælspark.
Roberto Firmino og Philippe Coutinho storspilte i førsteomgangen mot Manchester City. På 3-0-scoringen var også tyske Emre Can involvert med et glimrende hælspark. Foto: Phil Noble / Reuters

Roberto Firmino og Philippe Coutinho holdt til tider lekestue med City-forsvaret i 4-1-seieren på Etihad Stadium.

De to landsmennene fra Brasil var i storslag i førsteomgangen mot de lyseblå fra Manchester. Kjappe kombinasjoner kombinert med usikkert forsvarsspill fra hjemmelaget, gjorde at laget til Jürgen Klopp ledet 3-0 etter drøye halvtimen.

Liverpool gikk hardt ut fra start og Coutinho stjal ballen fra en uoppmerksom Bacary Sagna etter sju minutter. Han sendte landsmann Firmino gjennom, som slo ballen inn i feltet. Der var City-forsvarer Eliaquim Mangala uheldig og satte ballen i eget nett.

De blåkledde virket rystet etter åpningen, og forsvarsfeilene sto i kø innledningsvis. Martín Demichelis var nestemann i rekken City-spillere til å slå ballen til en motspiller, og nok en gang var den brasilianske duoen Firmino/Coutinho som var arkitektene bak scoringen. Denne gangen byttet de roller, og Firmino slo inn til en umarkert Coutinho som hadde få problemer med å sette ballen i mål til 2-0.

Da Firmino satte inn 3-0 32 minutter ut i kampen etter et angrep tatt ut av læreboka bestående av både hælspark og en glimrende timet gjennombruddspasning i én og samme bevegelse, virket veien tilbake lang for hjemmelaget.

Sergio Agüero tente et lite håp med sin 1-3-redusering etter et fantastisk skudd like før pause.

Etter pause var det meste av finspillet lagt igjen i garderoben. Hjemmelaget styrte spillet og hadde flere sjanser til å redusere. Nærmest kom Agüero, men et tigersprang fra Simon Mignolet hindret scoring. Nære var også Firmino da han etter et nytt mønsterangrep kom han alene med Joe Hart, men den engelske landslagskeeperen holdt sitt lag inne i kampen med en beinparade.

Martin Skrtel satte den endelige spikeren i kista etter 81 minutter da slovaken plukket opp en andreball og banket ballen i mål på halv volley.

Seieren gjør at Liverpool ligger på niendeplass med 20 poeng, mens Manchester City ligger på tredjeplass med 26 poeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus