Terrorfrykt kan overskygge Messis comeback

Lionel Messi kan gjøre comeback mot Real Madrid etter to måneder på sidelinjen med skade. Foto: Susana Vera (Reuters / NTB scanpix)
Lionel Messi kan gjøre comeback mot Real Madrid etter to måneder på sidelinjen med skade. Foto: Susana Vera (Reuters / NTB scanpix)

Det er ventet massive sikkerhetstiltak i forbindelse med lørdagens El Clásico mellom Real Madrid og Barcelona på Santiago Bernabéu.

Spanske myndigheter har lovet at 2400 tjenestemenn vil være til stede på og rundt stadion for å sikre tryggheten for de drøyt 80.000 tilskuerne.

Etter terrorangrepene i Paris for en uke siden, har fokuset på sikkerheten overskygget det faktum at Lionel Messi kan gjøre comeback for Barcelona etter to måneder på sidelinjen.

Stade de France var ett av målene da terroristene gikk til angrep i Frankrikes hovedstad. I kjølvannet har landskampene Spania – Belgia og Tyskland – Nederland blitt avlyst på grunn av trusselbildet. Spanske myndigheter føler seg likevel trygge på at lørdagens storkamp vil gå som planlagt.

– Det er synd at folket ikke prater om sport, fotball eller det som skjer rundt, men dette er virkeligheten vi bor i – og den kan vi ikke overse. Vi må prøve å komme oss tilbake til det normale, sa Barcelona-kaptein Andrés Iniesta torsdag.

Les også: Ronaldo:– Jeg er bedre enn Messi

Messi tilbake

Når det kommer til det sportslige, ligger Barcelona tre poeng foran erkerivalen fra Madrid på tabellen. Det til tross for at Messi har vært ute med skade i lengre tid. Alt tyder likevel på at argentineren vil være tilbake for katalanerne lørdag. Denne uken har han tatt del i lagets treninger, men det er usikkert om trener Luis Enrique tør å bruke ham fra start.

– Hvis Leo kan spille fra start, er sjansene våre bedre, fortalte Iniesta.

I Messis fravær har Luis Suárez og Neymar tatt ansvar. De to har stått for lagets 17 siste ligamål.

Les også: Sky-ekspert: – Messi har aldri vært nærmere Barca-exit

Skadefritt

På motsatt banehalvdel håper Rafael Benitez å få fart på trioen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Karim Benzema. Mye tyder på at trioen – for tredje gang denne sesongen – starter mot erkerivalen.

Det vil i så fall bli Benzemas første kamp etter at han ble siktet for medvirkning til utpressing i forbindelse med en sexvideo av franske Mathieu Valbuena.

Benitez ser ut til å råde over en skadefri tropp for første gang denne sesongen. Målvakt Keylor Navas, Sergio Ramos og Marcelo er alle friske fra skader de fikk før landslagspausen.

Les også: Savnet av Messi var stort for Barca

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus