Meny

Høgmo inspireres av Island

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo er tross skuffelsen svært motivert for å lede Norges landslag mot en vanskelig VM-kvalifisering. Han bruker Island som et inspirerende eksempel.

– Vi visste før denne kvalifiseringen at enten blir det et EM-prosjekt eller et VM-prosjekt. Nå er det VM-prosjektet som gjelder. Jeg vil trekke en parallell til Island, som har vært i samme situasjon. De var i omspill i forrige kvalifisering og tapte, med en kjernegruppe av spillere som er to år eldre enn den vi har nå. De kvalifiserte seg, og det må være målet vårt nå, sa han før hjemreise fra Budapest.

Island tok seg til EM på bekostning av Nederland, som har tatt henholdsvis sølv og bronse i de to siste VM-sluttspillene. Norge skal bryne seg på verdensmester Tyskland, som har tatt medalje i fire VM på rad.

– Vi skal utvikle laget videre mot VM-kvalifiseringen som starter mot Tyskland på Ullevaal i september, sa Høgmo.

Han la ikke skjul på at skuffelsen var enorm etter søndagens kamp.

Bakgrunn: NFF freder Høgmo etter EM-fiasko

Samlet

– Det var viktig å få samlet alle i går og få sette litt ord på følelsene, få lov til å være skuffet og kjenne på det vi hadde så lyst til å oppleve sammen med det norske folk, men ikke fikk til. Vi er sulteforet, sa han.

– I morges samlet jeg hele støtteapparatet og sa at nå er det lov å være skuffet, men så skal vi se hva vi kan gjøre bedre for sammen å løfte laget videre. Jeg har stor motivasjon for å gjøre det. Det er en spillergruppe jeg har stor tro på, og som har framtiden for seg, sa han.

– Jeg er også veldig glad for støtten og tilliten jeg har i styret og spillergruppa.

Spillere som Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey har signalisert at de vurderer å gi seg på landslaget.

Bakgrunn: Norges EM-drøm i grus

Evaluerer

– Etter en slik opplevelse er vi alle skuffet, og jeg tror ikke vi skal ta det nå. Dette er et veldig ungt lag, så får vi komme tilbake til om det blir enkelte som av ulike årsaker må prioritere annerledes, sa landslagssjefen om det.

– Vi kommer til å bruke tiden framover til å evaluere både kvalifiseringen og alle kampene vi har spilt, og enkeltspilleres ståsted i klubbene. Jeg har alltid vært skrudd sammen slik, og det må man i dette gamet, at en fotballkamp blir veldig fort historie. Så er det sånn med landslaget at du dessverre ikke kan gå på trening i dag og vaske det ut, men det «dealer» vi godt med.

Les også: Kritikken haglet mot landslaget på Twitter

SE VIDEO: Fotballpresidenten: Høgmo består

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus