Meny

Søderlund etterlyser større baller

Alexander Søderlund kom aldri inn i omspillskampen mellom Ungarn og Norge på Groupama Arena i Budapest søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Søderlund ble vraket fra skjebnekampen i Budapest. Uten spisser var Norge aldri i nærheten av EM-plass.

– Det er skuffende. Du er langt nede, vi hadde en gyllen mulighet. Det er fryktelig egentlig, sa Søderlund til NTB.

– Merkelig å starte uten spisser når dere trenger mål?

– Det kan du si, men de valgte en annen taktikk i dag. Jeg følte vi skapte nok sjanser i den første kampen til å score mål, sa Søderlund.

– Jeg slet med leggen og ga beskjed om det før kampen. Om det var derfor jeg ikke fikk spille, vet jeg ikke, men slik ble det, sa Rosenborg-spissen.

Nekter for at Ungarn er bedre

Han står med ett landslagsmål på 24 A-kamper.

– Vi klarer ikke å avgjøre kampene. Det mangler litt i begge ender. Kanskje har vi ikke store nok baller, sa angriperen.

Han var klar på at Norge rotet bort en enorm EM-sjanse mot et Ungarn-lag mange mente var det klart svakeste av de seedede lagene i treeromspillet.

– De er ikke et bedre lag enn oss. Det kan alle se. Vi kjørte over dem på hjemmebane, mens de bare hadde et par sjanser. Det er ingen tvil om at vi er et bedre lag. Vi skulle heller bygget videre på det fra den første kampen, sa Søderlund.

– Jeg mener vi gjorde en ok første kamp, selv om vi tapte. Det er synd det blir som det blir, sukket rogalendingene.

Les også: Kritikken haglet mot landslaget på Twitter

Elendig stemning

– Hvordan var stemningen i garderoben?

– Det kan du tenke deg selv. Det har aldri vært så labert i garderoben noen gang, lød det kontante svaret.

Etter kampen tvang vikarkaptein Stefan Johansen (Per Ciljan Skjelbred var byttet ut) de norske spillerne bort til bortesvingen for å takke fansen.

– Støtten gjennom kvalifiseringen har vært helt fantastisk. De har virkelig stått på, både hjemme og borte. De fortjener ti i børskarakter, så får vi heller ta en treer, sa Søderlund om den tilreisende gjengen fra Norge.

Bakgrunn: Norges EM-drøm lagt i grus av Ungarn

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus