Klart for sørlandsderby etter to sene Jerv-scoringer

Jerv vant 2-0 over Kristiansund etter to sene scoringer av Alexander Lind. Her feirer målscoreren 1-0-målet i bar overkropp.
Jerv vant 2-0 over Kristiansund etter to sene scoringer av Alexander Lind. Her feirer målscoreren 1-0-målet i bar overkropp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kampen så ut til å gå mot ekstraomganger da Jerv som så mange ganger før scoret like før slutt. To sene scoringer sørget for 2-0-seier mot Kristiansund.

I kampen om å få møte Start i kvalifisering til eliteserien, virket hjemmelaget lenge hvassest. Fem minutter før slutt fikk Kristiansund-spiss Daouda Karamoko Bamba en stor sjanse til å avgjøre, men i stedet kontret Jerv og satte inn 1-0 ved Alexander Lind etter et glimrende innlegg fra Denny Antwi. I Kristiansunds desperate forsøk på en utligning på overtid, avgjorde Lind med sin 2-0-scoring etter en kontring.

– Dette er helt sykt. Helt uvirkelig, det er ikke så lett å beskrive, sa målscoreren til TV 2 etter kampslutt.

Det er ikke første gang Jerv avgjør i sluttminuttene. I siste seriekamp mot Follo, reddet Glenn Andersen kvalifiseringsplass med sin scoring på overtid. Også i første kvalifiseringskamp mot Hødd, scoret Jerv etter 90 minutter. Den gangen var det Ohi Omoijuanfo som reddet ekstraomganger i en kamp laget vant etter straffesparkkonkurranse. Søndag var det altså Lind som ble den store helten med sine scoringer etter 85 og vel 90 minutter.

Seieren gjør at Jerv møter Start i et realt sørlandsderby i kampen om retten til å spille eliteserie neste sesong.

– Nå skal vi være konsentrert inn mot to viktige kamper mot Start, forteller tomålsscoren.

Etter en underholdende første omgang, var det langt mer sjansefattig etter hvilen. Bamba hadde de fleste mulighetene Kristiansund skapte, men klarte aldri å overliste Jerv-keeper Øyvind Knutsen. I hjemmelagets forsøk på å få en utligning, flyttet de opp midtstopper Espen Næss Lund og Tor Erik Torske kom til en avslutning etter 88 minutter, men skuddet endte rett i klypene på Knutsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus