Terry: – Skyld på spillerne, ikke Mourinho

Chelseas John Terry tror på snuoperasjon.
Chelseas John Terry tror på snuoperasjon. Foto: Tony O'brien / X01095

Chelsea-kaptein John Terry frikjenner manager José Mourinho for problemene klubben har hatt i innledningen på årets sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran onsdagens skjebnekamp i mesterligaen mot Dinamo Kiev er forsvarsveteranen krystallklar på at spillerne må ta det fulle og hele ansvaret for de siste månedenes svake resultater. Terry, som har spilt nesten 700 kamper for den regjerende Premier League-mesteren, hevder i tillegg at det ikke eksisterer noen mistillit mot Mourinho.

Lagkamerat Cesc Fàbregas sa nylig det samme.

– Spillerne, og jeg personlig, er de første til å si «Jeg har ikke vært god nok», sier Terry.

– Prestasjonene har ikke vært gode, og det tar vi på vår kappe, tilføyer han.

Tar ansvaret

Chelsea har vunnet bare tre av sine 11 første kamper i årets Premier League-sesong. Det er uvant og særdeles mager kost. 15.-plassen på tabellen og den tidlige exiten fra ligacupen har satt manager Mourinho under et voldsomt press.

På toppen av det hele er London-klubben i øyeblikket på tredjeplass i sin mesterligagruppe. Ett poeng skiller opp til Dinamo Kiev på plassen foran, mens gruppeleder Porto har tre poeng mer enn Mourinhos menn.

– Vi innser hvor vi ligger i ligaen og i mesterligaen, og må gjøre det som skal til for å komme oss ut av denne situasjonen. Ansvaret ligger hos oss, ikke hos manageren, sier Terry.

Han avfeier alle antydninger om at Mourinho er i ferd med å miste tilliten i garderoben. Engelske medier har de siste dagene sitert en ikke navngitt Chelsea-spiller på at han heller vil tape enn å vinne for den hardt pressede portugiseren.

Les også: Liverpool sendte Mourinho og Chelsea mot avgrunnen

– Latterlige skriverier

– De siste to eller tre dagene har vi sett noen latterlige historier om hva som foregår i garderoben. I hele min karriere har jeg aldri hørt noen si de ordene, selv om ting virkelig har sett ille ut, sier Terry.

– Jeg kan forsikre dere om at alle spillerne stiller seg hundre prosent bak manageren.

Chelsea-kapteinen mener de siste kampene har vist at lagets formpil peker kraftig oppover.

– I første del av sesongen var vi ikke gode nok, men i de siste kampene har vi vært ekstremt uheldige. Jeg er positiv, og jeg er sikker på at vi er på vei opp og vil snu dette, sier Terry.

Første mulighet kommer hjemme mot Dinamo Kiev onsdag. Deretter venter Stoke i ligaen kommende helg.

Les også: Steven Gerrard kan returnere til Liverpool

Personvernpolicy