City videre, Nordtveits Gladbach plaget Juventus

Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach skapte trøbbel for Paul Pogba og Juventus. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters / NTB scanpix)

Manchester Citys show før pause var nok til å slå Sevilla 3-1. Dermed er City klar for cupspillet i mesterligaen. Juventus er nær å bli med videre etter 1-1 borte mot Borussia Mönchengladbach.

Håvard Nordtveit spilte en god kamp på høyrebacken for Gladbach. Tyskerne dominerte store deler av kampen, men en vakker scoring fra Stephan Lichtsteiner like før pause berget et svakt Juventus fra tap.

City leder mesterligaens gruppe D med ni poeng. Sevilla på tredjeplass har tre poeng, men vil gå bak engelskmennene på innbyrdes oppgjør etter tirsdagens hjemmetap.

Raheem Sterling sendte Manchester City foran da han ble spilt fri av Fernandinho etter åtte minutter. Alene med keeper kunne den tidligere Liverpool-stjernen ordne 1-0. Det var Sterlings første mål i Champions League. Han ble samtidig spiller nummer 2000 med scoring i turneringen (inkludert selvmål).

– Et spesielt mål for meg, men det viktigste var hvordan laget spilte, sa Sterling.

– En vanskelig gruppe. Da er det en utrolig prestasjon å avansere med to kamper igjen, sa City-kaptein Vincent Kompany.

Bare tre minutter etter ledermålet kunne Fernandinho heade inn en retur fra keeper etter at Wilfried Bonys avslutning først ble reddet. Etter en forrykende åpning fra City, våknet Sevilla da Beniot Tremoulinas redusert fra kort hold etter 25 minutter. Bony satte inn 3-1 etter 36 minutter.

Svein Oddvar Moen dømte hele kampen. Det var 30. gang den norske toppdommeren var i aksjon i mesterligaen. Moen klarte seg godt i Sevilla.

Hjertetrøbbel

Juventus har slitt voldsomt i høst, men er likevel nær å bli med City videre til utslagsrundene etter en svært heldig uavgjort i Tyskland, mest takket være mektige redninger fra Juves stjernekeeper Gianluigi Buffon.

Borussia Mönchengladbach dominerte store deler av kampen, men måtte nøye seg med 1-1. Allerede etter 13 minutter var Gladbach nær ledelsen, men Mahmoud Dahouds skudd traff tverrliggeren.

Juve slapp med skrekken, men bare seks minutter senere var det klart for tysk jubel da Giorgio Chiellini klarerte rett til Raffael, som igjen fant Fabian Johnson. Buffon rakk aldri ned på amerikanerens gode avslutning.

Håvard Nordtveit stormet til og ropte «jaaaa» da han sammen med målscoreren skled mot cornerflagget. Bare minutter senere hadde den tidligere Arsenal-lærlingen to langskudd, men Nordtveit måtte se at Buffon tok det første, mens det andre gikk harmløst over.

Juventus hadde knapt ballen før førsteomgangens siste kvarter. Et øyeblikks magi fra Paul Pogba og Stephan Lichtsteiner sørget for en viktig utligning. Pogba løftet ballen over Gladbach-forsvaret, mens Lichtsteiner på hel volley banket ballen i mål via stolpen.

Lichtsteiner var tilbake for første gang etter hjerteoperasjonen i september.

Umulig Buffon

Etter pause hevet Juve seg helt til Hernanes ble korrekt utvist for en grusom takling av Alvaro Dominguez. Hernanes satte inn en skrekkelig tofotstakling. For 21. gang fikk Juventus en spiller utvist i mesterligaen. Det er rekord. Nærmest følger Inter med 17 røde kort.

Lars Stindl headet hardt fra fem meter et lite kvarter før slutt, men en umulig Buffon fikk utrolig nok en fot på ballen og avverget scoring.

En siste sluttspurt ga ikke Gladbach uttelling, men det var svært nær 2-1 da Thorgan Hazard kom til avslutning etter 89 minutter. Med en mektig enhåndsredning fikk Buffon slått ballen i tverrligger og vekk.