Berre takket av med uavgjort

Morten Berre knytter skoene og gjør seg klar til å bytte med Christian Grindheim (t.v.) i eliteserien i kampen mellom Vålerenga og Odd på Ullevaal stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I sin siste hjemmekamp for Vålerenga måtte Morten Berre (40) avslutte med uavgjort da Odd slo tilbake og reddet inn 2-2 på Ullevaal stadion søndag kveld.

Berre startet på benken, men ble byttet inn for Christian Grindheim til stormende, stående applaus med 26 minutter igjen å spille. Det skjedde i hans 20. sesong på toppnivå i norsk eliteserie. I samtlige av disse har Berre scoret. Det står det respekt av. Nesten 400 kamper ble på Berre i VIF-drakta etter at han kom til klubben for 2003-sesongen. Han debuterte i eliteserien for Skeid i 1996.

I hans siste hjemmekamp ble det ingen scoring for Oslo-gutten denne kvelden. Til gjengjeld rakk å veteranen å pådra seg et gult kort.

– Vi tok farvel med en fantastisk personlighet og fotballspiller. Han har vært en veldig viktig spiller for klubben i mange, mange år, sa VIF-trener Kjetil Rekdal til C More.

Odd hadde akkurat redusert til 2-1 da Berre kom ble byttet, og sannelig kom ikke Odd med en scoring helt på tampen også da innbytter Håvard Storbæk lirket ballen over muren og sørget for uavgjort.

Gode

Hjemmelaget Vålerenga var gode før pause på Ullevaal. Det var ikke spilt mer enn 35 sekunder da Melker Hallberg sendte VIF i ledelsen. Det skjedde etter glimrende forarbeid av Deshorn Brown. Jamaicaneren raidet opp på venstrekanten og fant en umarkert Hallberg foran mål. Dermed ble det en tidlig ledelse.

Vålerenga har funnet formen den siste tiden, og laget er uten tap på de se siste seks seriekamper.

Da det var spilt 24 minutter ble det 2-0. Denne gangen var Hallberg servitør og Brown målscorer da headet ballen enkelt i mål bak Sondre Rossbach i Odd-buret.

Spenning

I 2. omgang endret spillet en god del karakter. 17 minutter ut i omgangen skapte Odd spenning da Fredrik Nordkvelle fikk stå helt alene foran mål. Midtbanemannen headet inn reduseringen etter pasning fra innbytter Rafik Zekhnini.

Odd kom mye mer med i 2. omgang, og da det sto igjen fem minutter kom utligningen. Odd på 4.-plass har ingen sjanse på bronsen siden Strømsgodset vant borte mot Sandefjord. Vålerenga på 7.-plass kan som best bli nummer fem.

4.-plassen i serien gir rett til å kvalifisering for europaligaen neste sesong om Rosenborg slår Sarpsborg i cupfinalen senere denne måneden.