Mourinho innser at Chelsea-framtiden er usikker

Det er mange mørke skyer på Chelsea-himmel for José Mourinho. Mange tror han kan få sparken ganske fort, dersom ikke Chelsea begynner å vinne kamper ganske fort.
Det er mange mørke skyer på Chelsea-himmel for José Mourinho. Mange tror han kan få sparken ganske fort, dersom ikke Chelsea begynner å vinne kamper ganske fort. Foto: Philip Brown / X01095

Nederlaget mot Liverpool lørdag var tungt å bære. Derfor er det mange mørke skyer på himmelen for José Mourinho når han ser på framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Liverpool slo til med 3-1 seier, påførte Jürgen Klopps mannskap londonlaget dets sjette tap på 11 kamper. Nå skiller det ikke mer enn fire poeng ned til nedrykksstreken på tabellen. Det førte til lite hyggelige overskrifter i de engelske avisene.

Mourinhos framtid var tema. The Daily Mirror viste til kilder i Portugal som mente at manageren kunne bli sparket allerede før onsdagsnes mesterligakamp hjemme mot Dynamo Kiev.

Sunday Times mente på sin side å vite at portugiseren hadde fått en frist på to kamper til å snu den negative trenden. Hvis det er riktig, har han fått et lite pusterom i kampen for å redde jobben.

Skråsikker

Mourinho sa ikke mye etter det bitre nederlaget for Liverpool, men han nektet for at han hadde ledet Chelsea for siste gang i Premier League. Han sa i stedet at han ventet å få litt mer tid av klubbeier Roman Abramovitsj, slik at han kunne få den skakkjørte Chelsea-skuta på rett kjøl igjen.

Selv om laget bare har vunnet en av de siste fem kampene, og i tillegg blitt slått ut av ligacupen, så virker det som om tilhengerne fortsatt har tiltro til manageren. Hjemmepublikummet ropte navnet hans i avslutningen av kampen mot Liverpool og støttet ham på den måten.

– Tilhengerne våre er ikke dumme, slo Mourinho fast. Han kom tilbake til managerjobben i Chelsea for annen gang i 2013. I fjor ledet han laget til seier både i ligaen og ligacupen. Det er ikke glemt.

Les også: Klopp: – Mourinho er en fin fyr så lenge man ikke er dommer

Vi kjemper

Portugiseren sa etter Liverpool-tapet lørdag at han er sikker på de mest trofaste tilhengerne vet hvor mye både han som manager, og spillerne kjemper for å snu den negative trenden laget er inne i.

Avram Grant, som tok over i Chelsea da Mourinho ble sparket i 2007, men som bare satt åtte måneder i jobben, tror ikke Mourinhos dager i London-klubben er talte riktig ennå.

– Normalt gir Abramovitsj managerne sine litt spillerom og tid. Han er ikke en person som skal vite detaljert hva som skjer hver eneste dag. Selv om situasjonen kan være mindre god, ønsker han å vise at alt er rolig og kontrollert, sier Grant.

– Vi trenger å vinne. Det er seirene som mangler. spillet vår er det ikke så mye å si på. Vi gjorde våre saker spillemessig bra mot både West Ham, Stoke og Liverpool. Derfor må vi bare starte med å omsette sjansene og spillet vår i mål og seirer, sier den brasilianske playmakeren Oscar til Chelsea TV.

Les også: Liverpool sendte Mourinho mot avgrunnen

Personvernpolicy