Rakitic-dobbel avgjorde for Barcelona

Ivan Rakitic gratuleres med scoring i Barcelonas 2-0-seier borte mot BATE Borisov. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters

Innbytter Ivan Rakitic tok ansvar i Lionel Messis skadefravær og ga Barcelona 2-0-seier borte mot BATE Borisov med to scoringer i annen omgang.

Rakitic entret banen i Hviterussland allerede etter et drøyt kvarter da Sergi Roberto måtte ut med skade, og kroaten skulle vise seg å bli kampens forgrunnsfigur sammen med Neymar, som la opp til begge hans mål.

Neymar, Luis Suárez og Rakitic hadde hver sin store sjanse allerede i første omgang, men hjemmelaget holdt nullen til pause selv om gjestene hadde ballen tre ganger så mye.

Allerede i det tredje minuttet av annen omgang sprakk nullen. Rakitic fikk ballen etter Neymars dribleraid og sendte den i krysset fra 20 meter.

Et kvarter senere kontret gjestene inn 2-0-målet. Neymar var igjen tilrettelegger, før en pen vipp fra Rakitic sendte ballen i en bue over hjemmekeeper Sergej Tsjernik.

– Jeg var glad for å hjelpe laget. Det viktigste var at vi fikk seieren. Det er ikke lett å spille her i kulda og de vanskelige forholdene, sa Rakitic.

– Jeg synes det var vår mest komplette prestasjon denne sesongen. Vi var solide bak og ga bort få sjanser, mens vi jobbet hardt i angrep og skapte mye. Alt som manglet var noen flere mål.

Målfest

Med seieren i Borisov har Barcelona oppskriftsmessig tatt kommandoen i sin gruppe, men underholdningsmessig kunne ikke kampen måle seg med målfesten i samme gruppe. Leverkusen og Roma spilte 4-4 i en utrolig kamp.

– Vi ga bort to poeng i en kamp vi tydelig fortjente å vinne, klaget Roma-spiller Radja Nainggolan da det var klart at laget fortsatt er sist på tabellen uten seier.

Leverkusen startet klart best og tok 2-0-ledelse med to scoringer av Javier Hernández, men gjestene slo voldsomt tilbake.

Daniele De Rossi, som var utestengt da Italia forrige tirsdag avsluttet EM-kvalifiseringen med seier over Norge på Romas hjemmebane, fulgte opp sin scoring mot Empoli i sin 500. kamp for klubben med to nye mål slik at det sto 2-2 ved pause.

Miralem Pjanic og innbytter Iago Falque la på til 4-2-ledelse for gjestene i annen omgang, og Roma var på vei mot sin første seier i mesterligaen. Leverkusen ville det annerledes, og to raske mål av Kevin Kampl og innbytter Admir Mehmedi i kampens siste ti minutter ordnet poengdeling.

I sjokk

– Vi hadde en sjanse til å vinne 5-4 også, men alt i alt kan vi ikke være fornøyd med spillet vårt, sa Leverkusens keeper Bernd Leno.

– Jeg kan ikke forklare hva som skjedde mot slutten. Det virket som vi var i sjokk etter Leverkusens tredje mål, sa Roma-forsvarer Antonio Rüdiger.

Barcelona topper tabellen med sju poeng, fulgt av Leverkusen med fire, BATE Borisov med tre og Roma med to.