Manchester United snudde og vant mot Wolfsburg

Chris Smalling sendte Manchester United opp i en 2-1-ledelse 53 minutter inn i oppgjøret mot Wolfsburg i mesterligaen onsdag. Foto: Lee Smith / Reuters

Manchester United tok tre viktige poeng da de slo Wolfsburg 2-1 på hjemmebane onsdag. Gjestene tok en tidlig ledelse, men et straffemål av Juan Mata snudde kampen for rødtrøyene.

Wolfsburg hadde før onsdagens oppgjør tapt alle sine tre tidligere kamper på engelsk jord i en europeisk turnering, men de tyske gjestene startet best i Manchester.

Daniel Caligiuri ga de hvite og grønne ledelsen fire minutter inn i oppgjøret. Max Kruse fant Caligiuri med en stikker, som alene mot David de Gea gjorde ingen feil og satte ballen over spanjolen og i mål.

Etter flere feilpasninger de første ti minuttene kom hjemmelaget mer inn i kampen, og etter 26 minutter kunne Wayne Rooney ha utlignet, men kapteinen feide ballen høyt over mål etter en god pasning fra Anthony Martial.

Utlignet

Caligiuri var involvert også i den andre scoringen på Old Trafford. Et innlegg fra Mata traff Wolfsburg-spilleren i armen, og Manchester United fikk straffe.

Spanjolen tok straffen selv, og satte trygt inn utligningen etter 34 minutter.

– En heldig straffe. Den er klar, men mange dommere ville ikke blåst der, sa Louis van Gaal til BT Sport.

Begge lag kom til gode sjanser mot slutten av omgangen, men det sto 1-1 til pause.

Chris Smalling avgjorde kampen da han etter 53 minutter sørget for at United gikk opp i en 2-1-ledelse. Mata flikket ballen over Wolfsburg-forsvaret, og Smalling kunne skli inn seiersmålet bak Diego Benaglio i Wolfsburg-målet.

– Det var en tøff kamp. Vi var slitne mot slutten, men gjorde det vi måtte, sa Mata.

Byttet

Etter målet gjorde Wolfsburg-trener Dieter Hecking satte innpå André Schürrle og Nicklas Bendtner.

Minutter etter byttet kom Schürrle til en god mulighet, men den tidligere Chelsea-spilleren satte ballen til side for mål.

Gjestene overtok initiativet mot slutten av kampen, men klarte ikke sikre seg den viktige utligningen.

– Vi spilte modig nok og gjorde en bra kamp, sa Wolfsburg-manager Klaus Allofs til ZDF.

Men det var feil i viktige momenter av kampen som ødela for det tyske laget.

I den andre kampen i gruppe B vant CSKA Moskva 3-2 over PSV.