RBK forventer sesongens tøffeste nøtt

Rosenborg har en tøff jobb foran seg skal det bli poeng mot Dnipro i europaligaen torsdag.
Rosenborg har en tøff jobb foran seg skal det bli poeng mot Dnipro i europaligaen torsdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg tror Dnipro blir det hardeste laget å skulle bryte ned på Lerkendal denne sesongen. Videoanalytiker Andrea Loberto er imponert over ukrainerne.

Kun rumenske Steaua har kjent på følelsen av å slå Rosenborg i Trondheim denne sesongen. Torsdag skal Dnipro prøve å kopiere den bedriften i europaligaens gruppespill.

Trønderne har vært slitne i de siste kampene i de hjemlige turneringene. Energinivået må opp skal det bli et nytt godt resultat torsdag. Motstanden er tøff.

– Dette er et steg opp fra Saint-Étienne. Kampen blir sesongens største test så langt, sier analysesjef Loberto til RBKs hjemmeside.

Den ukrainske klubben storspilte i turneringen i fjor. Like før sommeren tapte torsdagens motstander finalen mot spanske Sevilla 2-3.

– De spilte finale i europaligaen senest i mai. Åtte av de elleve spillerne som startet finalen er fremdeles i troppen. Det sier sitt. Vi møter et lag med masse kvalitet, sier Loberto.

Rutinert lag

De fleste Dnipro-spillerne har mange år bak seg som fotballspiller. Troppens snittalder ligger på 29 år. På banen har laget mange kvaliteter å frykte.

– De er tøffe i duellspillet og veldig ballsikre. Laget har bra fart på topp og både sidebackene og vingene kommer i hundre, sier Loberto.

I første gruppespillskamp spilte Dnipro 1-1 hjemme mot italienske Lazio, mens Rosenborg imponerte med 2-2 borte mot franske Saint-Étienne. Klubben fra Dnipropetrovsk ligger på tredjeplass i den hjemlige ligaen.

Det er mye takket være god borteform. På fremmed gress står de med tre seirer, blant annet mot mesterligaklubben Sjakhtar, og to uavgjort. Loberto trekker fram tre spillere å se opp for.

– Spissen Jevhen Seleznjov er en meget god spiller. Han er et bra oppspillspunkt, jobber hardt for laget og er smart inne i boksen. Matheus er den beste vingen. Han kan utfordre begge veier og har en veldig god venstrefot. Kapteinen Ruslan Roton er ballfordeleren og er like god med begge bein.

Dårlig statistikk

Selv om Dnipro overraskende tok seg til finalen forrige sesong, gikk det ikke knirkefritt på veien dit. Av åtte bortekamper endte bare én med seier. I gruppespillet var laget kun ett poeng fra å ryke ut av hele turneringen. Det finnes definitivt svakheter i Igor Kolomoiskijs mannskap.

– På Lerkendal er vi normalt gode og vil skape sjanser. Dnipro spiller på små marginer til tider. Det kan vi utnytte. I tillegg gir de fra seg rom vi kan utnytte i kontringsfasen og når de er etablerte, sa Loberto.

For RBK har ikke lag fra Ukraina vært en drømmemotstander. Åtte ganger har serielederen møtt klubber fra det østeuropeiske landet i offisielle kamper. Kun i ett oppgjør har det blitt seier. Resten har endt med tap.

Seieren kom mot Chornomorets Odesa i UEFA-cupen i 1990/91-sesongen på Lerkendal. Forrige gang nordmennene møtte et ukrainsk lag var i turneringens gruppespill i 2012/13-sesongen. Da ble det 1-2- og 1-3-tap mot Metalist Kharkiv.

Les også: Kan bli Norges beste euro­pa­cup­se­song

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus