Trist møte med gamleklubben for Mourinho

Porto-kaptein Maicon jubler etter å ha slått Chelsea 2-1 i mesterligaen tirsdag. Foto: Matthew Childs / Reuters

Chelsea tapte 1-2 for Porto tirsdag, i manager Jose Mourinhos tredje møte med gamleklubben. Så langt står han uten seire med London-laget på Portos hjemmebane.

André André ga Porto ledelsen seks minutter før pause etter at Chelsea-keeper Asmir Begovic måtte gi retur på avslutningsforsøket til Yacine Brahimi.

I det 45. minutt utlignet Willian på frispark, og det sto 1-1 etter første omgang.

Maicon ga hjemmelaget 2-1-ledelsen etter 52 minutter, og ble matchvinner da gjestene fra London ikke klarte å utligne.

Etter å ha tatt Porto til mesterligaseier i 2004 overtok Mourinho Chelsea, og tirsdag var han tilbake på sin gamle hjemmebane for tredje gang med sin engelske klubb. Statistikken fra de to tidligere oppgjørene var i Portos fordel; i 2004 tapte Chelsea 2-1, mens det i 2007 ble 1-1.

Historisk

I mål for Porto startet tidligere real Madrid-keeper Iker Casillas i sin 152. mesterligakamp i karrieren. Det er rekord, og Casillas troner alene på toppen etter å ha delt æren med tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández på 151 kamper før tirsdag.

I starten på oppgjøret tirsdag var Casillas ute og forhindret tidlige angrep fra Chelsea, og stoppet blant annet en avslutning fra landsmannen Cesc Fàbregas.

Tirsdagens tap betyr at Chelsea ligger på tredjeplass i gruppe G med tre poeng, ett bak Dynamo Kiev og Porto med fire hver.

Gruppeleder

Den andre kampen i gruppe G var mellom Maccabi Tel Aviv og Dynamo Kiev. På bortebane i Israel overtok Dynamo gruppeledelsen etter at de vant 2-0 etter scoringer av Andriy Jarmolenko og Moraes.