Ryggskadd Høgli ute i minst seks uker

Tom Høgli er ute i inntil seks uker.
Tom Høgli er ute i inntil seks uker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Tom Høgli går glipp av EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Italia. Backen fikk mandag påvist brudd i en ryggvirvel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er dårlig timing og ting jeg gjerne skulle vært med på. For egen del er det veldig trist, men sånn er det bare, sier Høgli til NTB.

– Slik er fotballen. Nå var det min tur til å få en trøkk. Det må jeg akseptere. Livet går videre, fortsetter FC København-backen.

Han pådro seg skaden da han ble taklet stygt i derbyet mot Brøndby søndag.

– Jeg har kjent siden kampen at noe ikke har stemt. Det har vært veldig ubehagelig å gå, sitte eller ligge. Ryggen har vært dysfunksjonell. Jeg trodde ikke det var noen sinnssyke greier, men håpet det bare var et slag eller blødning, sier Høgli.

Ting i perspektiv

Den tidligere Tromsø-spilleren er visekaptein på A-landslaget. Nå går han glipp av hjemmekampen mot Malta (10/10) og bortemøtet mot Italia (13/10). Norge kjemper om direkte kvalifisering til fotball-EM i Frankrike neste år.

Høgli var til en rekke undersøkelser på sykehus i Danmark mandag.

– Det har vært veldig hektisk. Jeg har vært til tre ulike undersøkelser, én vanlig røntgen og to MR-undersøkelser. Det har vært mange spørsmål i lufta. Greit å få et konkret svar, sier Høgli.

Den politisk engasjerte backen prøver likevel å sette skaden i perspektiv.

– Jeg har fått veldig mange hyggelige meldinger. Folk er fantastiske. Men det finnes andre ting i verden som er mye verre enn dette. Likevel, jeg setter stor pris på omtanken, sier Høgli.

Hjem til Norge

Nå reiser han hjem til Tromsø. Det er bare å stålsette seg for en smertefull flytur.

– Jeg har fått noen hjelpemidler. Jeg må gå med jevne mellomrom. Heldigvis er det et flybytte i Oslo, hvor jeg får reist meg litt, sier veteranen.

– Det blir et par uker med helt stillstand. Nå skal jeg til Tromsø for å høre på kona mi som skal disputere torsdag. Jeg får gjort litt andre ting. Jeg kan ikke tenke for mye over skaden. Jeg må prøve å komme meg litt bort, sette ting i perspektiv. Det er andre ting som betyr mer. Jeg må tenke på andre ting. Jeg skal se om jeg får til nettopp det, sier FCK-spilleren.

Han er ute i minst seks uker.

– Først om noen uker kan jeg trene igjen. Når jeg er kampklar igjen vet jeg ikke. De sier jeg kan trene for fullt om seks uker, men så skal en også komme i form igjen. Jeg skal bruke ukene godt til å komme raskt tilbake, lover en av landslagssjef Per-Mathias Høgmos mest betrodde spillere.

Les også: Tok ut skadd Tom Høgli

Personvernpolicy