De Lanley scoret og senket gamleklubben

Rosenborg slo Viking på Lerkendal.
Rosenborg slo Viking på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Tre minutter på overtid i første omgang scoret Yann-Erik de Lanlay sitt første seriemål for Rosenborg og var med på senke gamleklubben Viking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scoringen hans kom på et flott og kontrollert skudd fra 16-meteren. Den tidligere Viking-spillerens mål var veldig viktig etter en omgang, der hjemmelaget hadde hatt det meste av spillet og de største sjansene på Lerkendal, men manglet litt av trykket foran mål.

– Jeg kan ikke si annet enn at det smakte godt med seier og tre poeng i denne kampen, og jeg er veldig fornøyd med at det ble scoring på meg, sa De Lanley til C More etter å ha fått full klaff i RBK-trøya.

– Jeg er også kjempefornøyd med det jeg presterte og med kampen, la han til.

Men De Lanley roste også gamleklubben.

– Det var litt rart og løpe ut her og møte de gamle lagkameratene, men da fløyta gikk og kampen startet, tenkte jeg ikke så mye på det. Nå håper jeg bare Viking klarer seg bra i høst, og jeg synes laget gjorde en bra kamp, sa han diplomatisk.

Søderlund med nummer 21

Viking-trener Kjell Jonevret innrømmet at det var en kalddusj å få det første målet mot seg tre minutter på overtid i første omgang.

– Vi hadde en to, tre, fire kanonoverganger før pause, og jeg mener vi gjorde en grei første omgang, men det var selvsagt bittert å få et mål imot etter 48 minutter. Da så Rosenborg gikk opp til 2-0 midtveis i annen omgang, hadde vi ikke noe å svare med, sa Viking-treneren. Han slo fast at de mørkeblå var i kjelleren da Søderlund satte inn sesongens 21. seriemål for trønderne

Toppscoreren skjøt fra omtrent 10-12 meter og plasserte ballen kontrollert til høyre for Viking-keeperen. Det var en flott scoring.

Fortjent

Rosenborg vant en fortjent seier og seiler mot et sikkert seriegull. Det var for tiende gang at laget holdt nullen. Rosenborg spiller solid, både forover og bakover, for laget har sluppet inn færrest og scoret flest mål i år.

– De Lanley var strålende i denne kampen. Han scoret et viktig mål og boltret seg virkelig. Han slapp seg løs på en god målte, slo RBK-trener Kåre Ingebrigtsen fast etter kampen.

– Jeg synes vi hadde en veldig god dag på jobben. Vi kunne vel også ha scoret flere mål, særlig før pause, mente han i et intervju med C More.

– Helt i begynnelsen av kampen var det litt smårufsete bakover, men vi fikk raskt orden på det. Det var en fortjent seier. Vi hadde rett og slett god kontroll, mente Kåre Ingebrigtsen.

Personvernpolicy