Sandefjord misbrukte gyllen mulighet

Simon Diedhiou ble matchvinner like før slutt i kampen mellom Sandefjord og Haugesund.
Simon Diedhiou ble matchvinner like før slutt i kampen mellom Sandefjord og Haugesund. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ingen av Sandefjords bunnrivaler vant denne serierunden, men Lars Bohinens gutter tok enda et steg nærmere nedrykk etter 0-1-tap for Haugesund søndag.

Seks minutter før slutt scoret Simon Diedhiou det avgjørende målet.

Haugesund-spillerne viste fram sin duellkraft med å vinne to hodedueller på rad. Deretter fulgte to presise headinger som sendte Diedhiou alene med keeper.

– Vi har sluppet inn flest mål det siste kvarteret i annen omgang. Det koster oss for mye, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til CMore.

Annullert mål

Det hele ble en svært kjedelig fotballkamp med få sjanser og avslutninger på mål. I første omgang fikk likevel Kjell Rune Sellin ballen i mål, men assistentdommeren vinket for offside.

– Offsidemålet i første omgang er vanskelig å se. Vi får ikke tvilsavgjørelsene med oss i noe, konkluderte Bohinen.

I andre omgang var det Sandefjord som prøvde så godt de kunne å ta tak i kampen. Det resulterte i noen få sjanser, og Haugesund var av og til farlige på kontringer.

Haugesund trygge

Haugesund har nå en elleve poengs luke ned til kvalifiseringsplass.

– Vi er glade for poengene. Nå kan vi senke skuldrene og dure på i de fem siste kampene, sa Jostein Grindhaug etter kampslutt.

– Nedrykk kan skje, men jeg tror vi plukker mer poeng på de fem siste kampene. Det skal bli kjekt, fortsatte FKH-treneren.

Grindhaug, som er i sin siste sesong som Haugesund-trener, innrømmet at kvaliteten på spillet ikke var det viktigste i søndagens kamp.

– Vi er på bortebane, men til tross for det synes jeg det beste laget vant til slutt.

Nærmer seg nedrykk

Mjøndalen, Tromsø og Start er de tre andre lagene som kjemper i bunnen av eliteserien. Alle fikk kun ett poeng i helgens serierunde. Derfor er det nok ekstra surt at Sandefjord ikke grep muligheten mot et for dagen blekt Haugesund.

– Vi har for lite trykk framover. For få løp i bakrom. Vi truer ikke Haugesund nok og vi tar ikke overgangene. Det går på kvalitet, erkjente Bohinen.

Det femte strake tapet for Sandefjord gjør at det er sju poeng opp til kvalifiseringsplass og åtte poeng til trygg plass i eliteserien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus