Tromsø på kvalik

Runar Espejord berget ett poeng for Tromsø søndag.
Runar Espejord berget ett poeng for Tromsø søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø og Aalesund spilte 1-1 i eliteserien søndag. Begge lagene må si seg fornøyd med å få med seg minst ett poeng fra kampen.

AaFK sto med seks strake bortetap, så derfor var det viktig å bryte den vonde trenden. Aalesund ligger på 11.-plass med 29 poeng og er ni poeng foran kvalifiseringsplassen. For Tromsø betød poenget at de skjøv Mjøndalen ned under nedrykksstreken.

– Et fantastisk viktig poeng. Vi står fram på en helt annet måte enn de to foregående kampene. Vi får fram mer av i laget i denne kampen, og det er jeg fornøyd med, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til C More.

Det ble en relativt sjanserik første omgang hvor gjestene viste at de ville være med å kjempe om alle tre poengene. Det første målet kom derimot ikke før i annen omgang.

Selvmål

TILs Remi Johansen var uheldig inne i feltet og slo en corner fra Jo Nymo Matland i eget nett fem minutter etter pause.

Runar Espejord hadde vært banen i elleve minutter før han satte sitt første eliteseriemål og ordnet 1-1 til Gutan. Espejord er sønn av Tromsø-legenden Lars Espejord.

Burde vunnet

– Det var en kamp vi egentlig burde tatt tre poeng i, men vi fikk med oss i hvert fall ett poeng. Vi tok oss opp til kvalikplassen og det må være det positive fra denne kampen, sa Espejord.

– Vi må bare stå på videre og forsøke ta så mange poeng som vi klarer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus