Kachi reddet ett poeng på overtid mot Odd

OVERTID: Pape Pate Dioufs scoring mot Sarpsborg holdt ikke. Odd surret vekk seieren på overtid. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

18 år gamle Kachi ble den store helten da han utlignet på overtid mot Odd og sikret 1-1 søndag. Det var Sarpsborgs tiende uavgjort denne sesongen.

Innbytteren fikk drømmetreff og hamret ballen via stolpen og i mål da det gjensto et drøyt minutt.

– Han er frisk, god og kvikk. Han var usynlig etter at han kom innpå, men han viser at det er noe som bor i ham, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke om debutant Kachi til CMore.

Allerede etter 13 minutter scoret Pape Paté Diouf det som så ut til å bli det avgjørende målet. Senegaleseren fortsatte formen og satte inn sitt tredje mål på to kamper.

Sløste sjanser

Med fem minutter igjen ble Ole Jørgen Halvorsen felt i 16-meteren, og kampleder Omar Rafiq pekte på straffemerket.

Den vanligvis kalde avslutteren Olivier Occean satte straffesparket over.

Det målet ville etter alle solemerker sikret Odds sjette strake seier i eliteserien.

– Det er et gufs fra vårsesongen der vi brenner altfor mange sjanser, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til CMore.

To poeng gikk tapt for Odd, som etter en lang rekke med seirer har blitt en seriøst utfordrer om annenplassen.

– Viktige poeng ble tapt, men det er fem kamper igjen. Vi er gode nok til å vinne flere kamper og vi er fortsatt med, konkluderte Fagermo.

Svekket

Odd styrte store deler av oppgjøret, og Sarpsborg produserte få sjanser. Etter hvilen var Kronberg frempå med en avslutning, men skuddet gikk utenfor.

Sarpsborg tok seg torsdag til finalen i cupen. Søndag var det et betydelig svekket mannskap i kampen mot Odd. Cuphelten Patrick Mortensen og Martin Wiig var ute med skade. I tillegg manglet Andreas Nordvik, Aleksander Groven og Anders Trondsen – alle ute med karantene.

Totalt var sju av spillerne fra startelleveren mot Viking ute til kampen mot Odd.

– To av de tre byttene var debutanter. Mange var slitne etter kampen mot Viking, sa en godt fornøyd Bakk