Utrolig keeperscoring snøt VIF for seieren

Start-keeper Håkon Opdal scoret fra midtbanen og reddet ett poeng for nedrykkstruede sørlendinger. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Vålerenga maktet ikke å slå formsvake Start hjemme på Ullevaal fredag. En scoring fra midtbanen av keeper Håkon Opdal berget uavgjort for sørlendingene.

Håkon Opdal utlignet til 1-1 etter 66 minutters spill i kampen mot Vålerenga. Start-keeperen slo et frispark fra midtbanen høyt mot mål, og VIF-keeper Sascha Burchert klarte på nærmest ufattelig vis å slippe ballen rett mellom hendene og inn i nettmaskene.

I etterkant av scoringen gjemte Burchert ansiktet sitt inne i drakten, mens Opdal feiret som han neppe har gjort før. En jublende Start-keeper lot seg jage av lagkameratene rundt på Starts banehalvdel, mens han hoppet av glede.

Opdal i form

Opdal var viktig i begge ender av banen for Start. Etter 78 minutter vartet han, for eksempel, opp med en flott redning på et langskudd fra vertenes Ghayas Zahid.

Vålerengas scoring i oppgjøret kom etter 19 minutters spill. Daniel Fredheim Holm satte inn 1-0 fra kort hold etter målgivende pasning fra navnebror Daniel Braaten.

Før hvilen hadde hjemmelaget muligheten til å øke ledelsen sin flere ganger, men uten å lykkes. Nevnte Zahid fikk, blant annet, en kjempesjanse alene med Opdal like før pause, men VIF-angriperens lobb fra kort hold ble for svak.

VIF-press

Etter Opdals utligning i 2. omgang presset hjemmelaget på for tre poeng. Både Elias Omarsson og Daniel Braaten fikk hver sin kjempemulighet like før slutt, men uten å få ballen i mål. Dermed endte det med poengdeling i Oslo.

Hjemmelaget følte seg imidlertid snytt for scoring etter 76 minutter. Daniel Braaten nikket ballen i mål fra kort hold, men dommer Svein Oddvar Moen godkjente ikke scoringen. VIFs protester ble vinket vekk av dommeren.

Fire poeng opp

Fredagens resultat gjør at Vålerengas (6.-plass) medaljehåp svinner. VIF har fire poeng opp til Viking på bronseplass, og Kjetil Rekdals mannskap har i tillegg en kamp mer spilt enn Stavanger-laget.

For Start fortsetter rekken av seriekamper uten seier. Sørlendingene har nå gått ti kamper uten å vinne. Åtte av dem er tapt. De to siste har imidlertid endt med poengdeling. Start ligger ett poeng over kvalifiseringsplass.