Flamini avgjorde for Arsenal

Mathieu Flamini gir Arsenal 2-1-seier over Tottenham med dette flotte volleyskuddet. Foto: Toby Melville (Reuters / NTB scanpix)

Mathieu Flamini slapp til for første gang denne sesongen og avgjorde for Arsenal i nabofeiden mot Tottenham i ligacupen onsdag kveld.

Den 31-årige franskmannen ble matchvinner da han gjorde 2-1 på et fantastisk volleyskudd i det 78. minutt, etter at Tottenham hadde dominert annen omgang og vært nærmest et vinnermål.

Scoringen var Flaminis annen i kampen på White Hart Lane. Han ga Arsenal 1-0-ledelse da han satte inn en keeperretur fra Michel Vorm i første omgang.

Et selvmål av Calum Chambers ga Tottenham utligning i annen omgang, og senere var hjemmelaget nærmest inntil hjemmeforsvarer Federico Fazio klarerte et Alexis Sanchez-innlegg høyt opp i luften. Flamini slo til før ballen spratt og feide den i mål. Dermed sendte han Arsenal til 4. runde.

Hangeland-suksess

Brede Hangeland startet på benken for Crystal Palace i et annet London-oppgjør, men entret banen da Damien Delaney måtte ut med skade. Han hjalp laget sitt til 4-1-seier over Charlton.

Dwight Gayle ble den store helten med tre mål, to av dem på straffespark. Gjestene fikk Alou Diarra utvist da Palace slo fast hvem som er best sør for elva.

For Newcastle ble krisen enda mer akutt med 0-1-tap hjemme mot Sheffield Wednesday. Lewis McGugan ble matchvinner for gjestene et kvarter før slutt.

Målfest

For Southampton, Manchester United og Norwich ble det klare seirer. Southampton imponerte mest med 6-0-seier borte mot MK Dons i Milton Keynes, der Jay Rodriguez, Sadio Mané og Shane Long scoret to ganger hver.

Et Norwich-lag uten Alexander Tettey i troppen vant 3-0 over West Bromwich med scoringer av Matthew Jarvis og Kyle Lafferty før et selvmål på overtid fullførte verket.

Wayne Rooney, Andreas Pereira og Anthony Martial scoret da Manchester United slo Ipswich 3-0.