Lewandowskis snudde kampen og scoret fem ganger på ni minutter

Robert Lewandowski hadde et sensasjonelt innhopp for Bayern München og scoret fem mål på ni minutter mot Wolfsburg tirsdag. Foto: Michael Dalder, Reuters (NTB scanpix) Foto: Michael Dalder / Reuters

Bayern München-spissen Robert Lewandowski hadde tidenes raskeste hattrick i Bundesliga da han scoret fem ganger på ni minutter.

Rune A. Jarstein fikk en etterlengtet sjanse fra start og holdt nullen da Hertha Berlin vant hjemme i Bundesliga tirsdag, men dagen tilhørte femmålsscorer Robert Lewandowski.

Den polske Bayern München-spissen startet på benken, men kom inn ved pause på stillingen 0-1 hjemme mot Wolfsburg. Han vendte kampen med tidenes raskeste hattrick i Bundesliga og ga seg ikke før han hadde scoret fem ganger på ni minutter i hjemmelagets 5-1-seier.

Lewandowski scoret sine tre første mål i løpet av fire minutter. Fra før var det raskeste hattrick i Bundesliga-historien signert Michael Tönnies, som i 1991 brukte fem minutter på å score tre mål.

Lewandowski scoret sine mål i det 51., 52., 55., 57. og 60. minutt. Det er første gang en innbytter scorer fem ganger i en bundesligakamp.

God Jarstein-dag

Jarstein har lenge måttet slite benken som reserve for Thomas Kraft i Hertha Berlin. I helgen kom han inn ved pause da Kraft skadet skulderen mot Wolfsburg.

Skaden er ikke alvorlig, men Kraft kunne ikke spille tirsdag, og i hans fravær viste Jarstein flere ganger klasse mot hissige Köln-angripere. Både før og etter pause viste nordmannen raske reflekser og godt feltarbeid.

Nykommer Vedad Ibisevic nikket hjemmelaget i ledelse rett før pause, og samme mann satte punktum til 2-0 på overtid. Dermed gikk 40.000 tilskuere fornøyde hjem fra Olympiastadion.

Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen og gjorde som vanlig en god figur.

Nyland ute

Mens Jarstein er tilbake i målet, ble landslagskeeper Ørjan H. Nyland vraket igjen i Ingolstadts hjemmekamp mot Hamburg. Ramazan Özcan lot seg overliste en gang i 0-1-tapet mot Hamburg.

I begynnelsen av sesongen delte Nyland og Özcan på jobben som førstekeeper og sto annenhver kamp, men siden forrige landslagspause har Nyland vært henvist til benken.

Østerrikeren har levert flere gode kamper hvor han har holdt nullen, sist i 1-0-seieren borte mot Werder Bremen sist helg. Tirsdag måtte han kapitulere for vinnermålet til Michael Gregoritsch rett før slutt.