Meny

Høgmo: – Vi har planen klar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo har en klar plan for den viktige EM-kvalifiseringskampen i Sofia, og den endres ikke av skadeproblemene.

– Vi har en kampinngang og en strategi vi har jobbet med ganske lenge, og den står fast. Det blir ekstrem «tightness» i forsvarsspillet, stor intensitet i forflytningene, dynamisk presshøyde og kraftfulle løp begge veier gjennom 90 minutter. Det er stikkord i denne kampen, og det bærer gruppa preg av. Det er mye løpskraft, sa han på mandagens pressemøte.

Han håper at laget igjen kan vise seg solid defensivt.

– Vi skal ha god balanse gjennom hele kampen. Vi har vært dyktige til det før. Hjemme mot Bulgaria slapp vi dem nesten ikke til sjanser, og det samme gjaldt i bortekampene mot Malta og Aserbajdsjan. Bortsett fra 2. omgang mot Kroatia har vi hatt godt forsvarsspill i kvalifiseringen, sa Høgmo.

Hemmelighetsfull

Han ville ikke svare på om han vurderer en 4-5-1-formasjon i Bulgaria.

– Det får du se på torsdag, svarte landslagssjefen, som har valgt å stenge alle treningene under samlingen. Det gjaldt også mandagens restitusjonspregede økt på Ullevaal, som i utgangspunktet skulle være åpen.

Han sa at han vil veie formspillere opp mot kontinuiteten i laget når han tar ut de 11 som skal starte torsdag.

– Begge deler teller tungt i den totale vurderingen. Det er ingen tvil om at flere har vist ekstra form i de siste kampene.

Se video: Søderlund avslappet til tross for spisskrisen

Satser på kontringer

Høgmo beskrev Bulgaria som et utpreget kontringslag.

– De baserer sitt spill på et relativt «tight» forsvarsspill og kontringer. De kommer særlig med mange sentralt i banen. De har en litt sterkere høyreside enn venstreside, og de fleste spillerne er fra hjemlig liga. De har også fått et løft under sin nye trener (Ivailo Petev), sa han.

Hans klare mål for bortekampen er norsk seier.

– Med seier vil vi parkere Bulgaria i kampen om tredjeplass og være med for fullt i kampen om direkte EM-plass. Med uavgjort vil vi også ligge godt an, og selv med tap lever spenningen for fullt, men vi har matchball i kampen om tredjeplass. Det er inngangen.

Les også: NFF betaler mil­lion­be­løp for å fylle Ullevaal

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus