Meny

Heltent Pedersen senket Mjøndalen

Marcus Pedersen ble den store spilleren søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mjøndalen hentet opp 0-2 i Buskerud-derbyet mot Strømsgodset søndag, men på overtid sørget Marcus Pedersen for full SIF-jubel med to scoringer.

Da Pedersen stanget inn 3-2 til Godset på overtid kokte det i Godset-enden på Nedre Eiker. Den tidligere Brann-angriperen jublet sammen med Strømsgodset-supporterne som stormet inn på banen.

Bluss ble tent på tribunen og vaktene hadde mer enn nok med å holde orden på de tilreisende supporterne.

Les også: Drøm­me­sco­ring sikret Glimt-seier

Pellegrinos første

I en ellevill fotballkamp ble Marcus Pedersen den store helten. Han la på til 4-2 senere i overtiden med et mektig skudd fra 17-18 meter. Og det var Pedersen som åpnet målfesten da han ble servert av MIF-stopper Rhett Bernstein etter et kvarter.

Iver Fossum var mannen bak 2-0 etter en flott kontring, der lysluggen elegant satte Øyvind Storflors innlegg i mål etter 41 minutter. Det så stygt ut for Mjøndalen på 0-2 ved pause. Men vertene gjorde som mange ganger i vårsesongen. De reiste seg.

Fra avspark i 2. omgang gikk bruntrøyene rett i strupen på SIF. Stian Aasmundsen hamret inn 1-2, mens Amahl Pellegrino utlignet til 2-2 etter 50 minutter med sitt første eliteseriemål. Pellegrino kom fra Lillestrøm i sommer. Hans første mål på øverste nivå var en virkelig perle. Den tidligere Bærum-spissen løftet ballen i krysset.

Les også: Haugesund vekk fra bunn­stri­den

Til sykehus

Deretter dominerte Mjøndalen kampen. Laget jaktet ledermålet. Innbytter Erik Hurtado var farlig frempå flere ganger, men det var Godset som hadde sting foran mål – takket være hjemvendte Pedersen. Hamar-gutten ble hentet fra Brann nylig. Nå er han i ferd med å løfte Strømsgodset til E-cupspill neste sesong.

Mjøndalens keeper Marco Priis Jørgensen ble sendt til Drammen sykehus for undersøkelser etter at han fikk ballen i hodet. En groggy sisteskanse ble byttet ut etter 19 minutter med det som legene antok kunne være hjernerystelse.

SIF har slitt litt borte denne sesongen. 5-1-6 er fasit etter triumfen i Buskerud-rivalens lekegrind. For vertene var nederlaget tungt å svelge. Flere av hjemmelagets spillere slet med å holde tårene tilbake etter Pedersens sluttspurt.

Les også: Stabæk tapte for Odd

(©NTB) (©NTB) (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus