Heltent Pedersen senket Mjøndalen

Marcus Pedersen ble den store spilleren søndag.
Marcus Pedersen ble den store spilleren søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mjøndalen hentet opp 0-2 i Buskerud-derbyet mot Strømsgodset søndag, men på overtid sørget Marcus Pedersen for full SIF-jubel med to scoringer.

Da Pedersen stanget inn 3-2 til Godset på overtid kokte det i Godset-enden på Nedre Eiker. Den tidligere Brann-angriperen jublet sammen med Strømsgodset-supporterne som stormet inn på banen.

Bluss ble tent på tribunen og vaktene hadde mer enn nok med å holde orden på de tilreisende supporterne.

Pellegrinos første

I en ellevill fotballkamp ble Marcus Pedersen den store helten. Han la på til 4-2 senere i overtiden med et mektig skudd fra 17-18 meter. Og det var Pedersen som åpnet målfesten da han ble servert av MIF-stopper Rhett Bernstein etter et kvarter.

Iver Fossum var mannen bak 2-0 etter en flott kontring, der lysluggen elegant satte Øyvind Storflors innlegg i mål etter 41 minutter. Det så stygt ut for Mjøndalen på 0-2 ved pause. Men vertene gjorde som mange ganger i vårsesongen. De reiste seg.

Fra avspark i 2. omgang gikk bruntrøyene rett i strupen på SIF. Stian Aasmundsen hamret inn 1-2, mens Amahl Pellegrino utlignet til 2-2 etter 50 minutter med sitt første eliteseriemål. Pellegrino kom fra Lillestrøm i sommer. Hans første mål på øverste nivå var en virkelig perle. Den tidligere Bærum-spissen løftet ballen i krysset.

Til sykehus

Deretter dominerte Mjøndalen kampen. Laget jaktet ledermålet. Innbytter Erik Hurtado var farlig frempå flere ganger, men det var Godset som hadde sting foran mål – takket være hjemvendte Pedersen. Hamar-gutten ble hentet fra Brann nylig. Nå er han i ferd med å løfte Strømsgodset til E-cupspill neste sesong.

Mjøndalens keeper Marco Priis Jørgensen ble sendt til Drammen sykehus for undersøkelser etter at han fikk ballen i hodet. En groggy sisteskanse ble byttet ut etter 19 minutter med det som legene antok kunne være hjernerystelse.

SIF har slitt litt borte denne sesongen. 5-1-6 er fasit etter triumfen i Buskerud-rivalens lekegrind. For vertene var nederlaget tungt å svelge. Flere av hjemmelagets spillere slet med å holde tårene tilbake etter Pedersens sluttspurt.