Haugesund vekk fra bunnstriden

Haugesund kunne juble etter at de slo Start 2-0 borte søndag.
Haugesund kunne juble etter at de slo Start 2-0 borte søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Haugesund vant 3-1 borte mot Start søndag og har nå ti poengs luke til lagene under streken. For Start fortsetter tapsrekken i eliteserien.

– Det var en viktig kamp, og vi spiller bra i første omgang. Da er vi tøffe i trynet, sa en fornøyd Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More etter kampen.

Ni minutter ut i oppgjøret fant Daniel Bamberg lagkamerat Kristoffer Haraldseid foran mål, og kantspilleren kunne enkelt sette ballen bak Start-keeper Håkon Opdal til 1-0.

Hjemmelaget slet i starten på kampen, men tok seg opp da det nærmet seg pause. Blant annet kom Espen Hoff til en god avslutning som FKH-keeper Per Kristian Bråtveit fikk kastet seg ned og reddet.

Etter pause var Hoff igjen involvert i en stor Start-sjanse i det kantspilleren la inn foran mål. Der sto Lars Jørgen Salvesen, som upresset avsluttet over mål fra kloss hold etter 64 minutter. To minutter senere kontret Haugesund inn 2-0-målet til tross for Start-press.

Doblet

2-0 kom da Simon Diedhiou ble spilt fri av Daniel Bamberg. Alene med Opdal plasserte senegaleseren ballen i det lengste hjørnet.

Start jaktet en scoring, og hjemvendte Mads Stokkelien var nær da han satte ballen i stolpen på volley kvarteret før slutt. Heller enn en redusering for hjemmelaget kunne Haugesund juble for et nytt mål like etterpå.

Toppscorer Christian Gytkjær kom alene gjennom Start-forsvaret og gjorde ingen feil.

– De første 35 synes jeg vi styrer kampen. Det er nesten årsbeste, sa Gytkjær etter kampen.

– Vi kontrollerer ballen en god del, og jeg synes at vi står sammen som lag og spiller god fotball, fortsatte den danske målscoreren.

Starts Gudmundur Kristjánsson reduserte til 3-1 med et langskudd ett minutt før slutt.

Flere tap

Søndagens tap var det sjuende på rad for Start i eliteserien. Gultrøyene har ikke vunnet siden de slo Stabæk 4-1 i starten av juli

Hjemmekampen mot Haugesund kunne snudd trenden, men trener Mons Ivar Mjelde var fornøyd med det laget viste til tross for tapet.

– Vi spiller en god kamp, og det er lenge siden vi har spilt så bra. Spillerne gjør sitt ytterste, og jeg synes synd på dem ut fra hva vi presterer, sa han.

– Det er farlig når du skaper sjanser etter sjanser, men ikke klarer å sette dem. Da skal det bare en kontring til før det står 2-0, sa Mjelde. (©NTB)