Drømmescoring sikret Glimt-seier

Trond Olsen og Alexander Sørloth scoret målene i 3-1-seier for Bodø/Glimt hjemme mot Sarpsborg. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Trond Olsen banket ballen i krysset tre minutter før slutt og ga Sarpsborg nådestøtet i søndagens eliteseriekamp på Aspmyra. Alexander Sørloth fastsatte resultatet til 3-1.

Bodø/Glimt har vist god form de siste åtte kampene, men mot Sarpsborg hadde vertene lenge lite å by på. På slutten sikret to mål seieren for hjemmelaget.

– Jeg føler vi driver kampen, men har ikke nok kvalitet til å skape de store sjansene. Det er tungt å tape slik på slutten, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til C More etter kampen.

Glimt ledet til pause

Sarpsborg åpnet forsiktig, men styrte likevel mye på Aspmyra utover i første omgang. Det første målet kom likevel i motsatt ende av banen. I en god Sarpsborg-periode gikk Trond Olsen på et helhjertet løp. Vingen fikk ballen av kaptein Thomas Jacobsen, før han la inn til Alexander Sørloth. Sistnevnte satte inn sitt åttende mål for sesong med en flott volley.

Oppgjøret var preget en sterk vind. Etter pausen var Sarpsborg som hadde vinden med seg og Bodø/Glimt slet.

– Det var mye vind som gjorde at ingen av lagene fikk spille helt slik de ville. Det ble en vanskelig kamp, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Drømmetreff fra Olsen

Et kvarter ut i omgangen lekte Bojan Zajic seg med Glimt-forsvaret. Serberen mottok ballen i 16-meteren, lurte et par forsvarere og plasserte ballen i mål i det lengste hjørnet.

Sarpsborg fortsatte å styre oppgjøret, mens Glimt så fornøyde ut med å få med seg ett poeng. Plutselig smalt det igjen.

Trond Olsen fikk ballen utenfor 16-meteren, dro seg innover i banen og klinket ballen med innsiden av høyrefoten i krysset. Hans tiende mål for sesongen.

– Det er godt å se den gå i mål. Vi sliter litt, og så kommer det en slik scoring og vi vinner kampen. Selv om vi sliter, har vi troen på at vi skal ta tre poeng. Vi har den store selvtilliten nå, sa Olsen.

Like etterpå stormet Glimt framover igjen. Et innlegg fra Fitim Azemi fant Sørloth på bakerste stolpe. Spissen la all tvil til side da han sørget for 3-1-seier.