Gomis matchvinner mot United

Bafetimbi Gomis har scoret i fire kamper på rad og ble den store helten med sin avgjørende 2-1-scoring for Swansea mot Manchester United. Foto: Rebecca Naden / Reuters

Bafetimbi Gomis påførte Manchester United sesongens første tap da spissen ga Swansea 2-1 etter 66 minutters spill på hjemmebane søndag. Spissen har nå scoret i fire Premier League-kamper på rad.

United sto med ni poeng på sesongens tre første kamper uten å ha overbevist offensivt. Solid defensivt spill og effektivitet ga Louis van Gaals mannskap tre ganger 1-0.

Swansea har på sin side imponert i ligastarten. I den første kampen holdt de Chelsea til 2-2 på Stamford Bridge, mens Newcastle ble slått 2-0 hjemme i påfølgende kamp.

I tredje runde skuffet Gary Monks utvalgte med 2-2 mot Sunderland.

Mata-scoring

Søndag var Gomis nær ved å gi Swansea ledelsen allerede i første omgang. 30-åringen skjøt i stolpen etter 28 minutter. Da hadde vertene etablert et stort press på United de siste minuttene, men gjestene sto imot ut omgangen.

I annen omgang fikk Manchester-klubben en drømmestart, og det var sannsynlig at 1-0-seiersrekken skulle fortsette. Luke Shaw stormet fram i banen og kom til innlegg. Wayne Rooney møtte på første stolpe, men rakk akkurat ikke ballen. Det gjorde heller ingen Swansea-forsvarere og ballen havnet hos Juan Mata på bakre stolpe. Spanjolen hadde en enkel oppgave i å sette inn 1-0.

Scoringen fikk Swansea til å våkne. Manager Monk gjorde endringer med å sette inne Sung-Yueng Ki for Wayne Routledge. Det resulterte i et formasjonsbytte med Andre Ayew og Gomis på topp, mens Gylfi Sigurdsson ble plasserte like bak duoen.

Våknet

Det skulle vise seg å være en genistrek. Etter 61 minutter mistet Wayne Rooney ballen. Waliserne satte fart framover. Sigurdsson fikk ballen på høyresiden og la et perfekt innlegg til Ayew. Ghaneseren headet inn 1-1.

Bare fem minutter senere var målscoren igjen sentral. Angriperen la en utsøkt utsidepasning i bakrommet til Gomis. Franskmannen avsluttet nokså svakt, men målvakt Sergio Romero sto på feil fot og rakk ikke ned til sitt nærmeste hjørne. Gomis scoret dermed sitt fjerde mål på fire kamper denne sesongen.

United presset på for utligning mot slutten. Marouane Fellaini ble byttet inn og mange lange baller kom i retning belgieren.

Bortelaget var nære da Wayne Rooney kom seg fri i 16-meteren, men Ashley Williams stjal ballen fra landslagsspilleren. (©NTB) (©NTB)