Solide Viking slo Sandefjord enkelt

Viking slo Sandefjord 2-0 hjemme i eliteserien lørdag.
Viking slo Sandefjord 2-0 hjemme i eliteserien lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Viking rettet opp feilskjæret fra 0-1-tapet mot Odd i forrige runde med å vinne 2-0 hjemme mot tabelljumbo Sandefjord lørdag. Siddisene fikk dermed en luke på Vålerenga i bronsekampen i eliteserien.

VIF klarte ikke å slå Aalesund på bortebane fredag, hvilket ga rogalendingene en mulighet til å skaffe seg en luke på fire poeng på Oslo-klubben i jakten på edelt metall.

Viking var storfavoritter foran møtet med Sandefjord og innfridde. Vestfoldingene har ikke vunnet en eneste bortekamp i år. Samtidig måtte Pål Alexander Kirkevold, Cheikhou Dieng og Erik Mjelde alle stå over kampen på grunn av gule kort.

Alexander Gabrielsen og Eirik Lamøy kunne heller ikke være med til oljebyen. Dermed hadde Lars Bohinen kun fire reserver på benken.

Bytyqi-scoring

Sandefjord slet kraftig fra start av på Viking stadion. Etter seks minutter var Suleiman Abdullahi nære ved å sette inn 1-0. Keeperdebutant Gary Hogan, som ikke hadde spilt fotball på to år før lørdagens opptreden, var på skovtur, men Viking-spissen klarte ikke å straffe iren.

Midtveis i omgangen rettet målvakten opp inntrykket da han hindret Abdullahi på mesterlig vis, men like etter halvtimen var spilt måtte Sandefjord gi tapt.

Joachim Jørgensen slo en glimrende crosspasning til André Danielsen. Backen fikk lagt inn foran mål til Zymer Bytyqi. Unggutten prikket inn 1-0 med en lekker berøring.

Avgjorde tidlig

Kun fem minutter ut i annen omgang sikret Viking seg en mer komfortabel ledelse. André Danielsen fikk god tid til å legge inn. Det utnyttet den tidligere landslagsspilleren ved å treffe hodet til Jón Dadi Bödvarsson perfekt, som headet inn 2-0.

Gjestene forsøkt å heve spillet seg etter den sure starten på de siste 45 minuttene av kampen, men kom aldri til store sjanser. I stedet var det Viking som skapte sjansene, men ineffektivitet hindret flere mål.