Stoke tapte etter rød bonanza

Mark Hughes hadde liten grunn til å være fornøyd da Stoke tapte for West Brom lørdag. Foto: Eddie Keogh / Reuters

To røde kort på fem minutter ødela alt for Stoke da West Bromwich vant 1-0 og kapret tre svært viktige poeng i Premier League lørdag.

José Rondón ble matchvinner med sin første scoring i engelsk fotball, men de røde kortene var det store samtaleemnet etter kampen.

Først fikk Ibrahim Afellay marsjordre etter 25 minutter da han reagerte på en felling med en lett klaps i ansiktet på Craig Gardner. Dommer Michael Oliver valgte å vise nederlenderen ut for den svært unødvendige reaksjonen.

Fem minutter senere var det Charlie Adams tur til å bli utvist. Skotten stemplet Craig Dawson, og etter en samtale med linjemannen dro Oliver fram enda et rødt kort.

Da handlet alt om å forsvare seg for Stoke, men like før pause headet Rondón inn vinnermålet etter et flott innlegg av innbytter Rickie Lambert.

Seieren var West Broms første for sesongen, mens Stoke fremdeles venter på sin første trepoenger.

Reddet uavgjort

Sunderland har hatt en grusom sesongstart, men Dick Advocaats menn kjempet seg tilbake og reddet poeng mot Aston Villa lørdag.

Yann M'Vila ga Sunderland ledelsen med et hardt frispark etter ni minutter, men like etter utlignet Scott Sinclair på straffe.

Samme Sinclair ga så Villa ledelsen like før pause, men sju minutter etter hvilen fastsatte Jeremain Lens sluttresultatet til 2-2 med sitt første mål i engelsk fotball.

Villa ligger midt på tabellen, mens Sunderland fremdeles er jumbo i Premier League.

Sen utligning

Leicester har hatt en sesongstart over all forventning, og lørdag reddet de ett poeng med en sen scoring mot nykommer Bournemouth.

Et hjemmelag uten en skadd Joshua King tok ledelsen da Callum Wilson brassesparket inn 1-0 etter 24 minutter.

Det så ut til å bli vinnermålet, men fire minutter før slutt banket Jamie Vardy inn utligningen fra straffemerket etter at han selv ble lagt ned.

Leicester overnatter dermed på tredjeplass i serien, mens Bournemouth ligger midt på tabellen med fire poeng på fire kamper.