West Ham begravde Anfield-spøkelset

Mark Noble (nummer to f.h.) scoret da West Ham tok en svært sjelden seier på Anfield. Foto: Eddie Keogh / Reuters

West Ham sto for en ny overraskelse da laget slo Liverpool 3-0 i Premier League lørdag. Seieren var London-klubbens første på Anfield siden 1963.

West Ham har vært en drømmemotstander for Liverpool, men i lørdagens kamp endte endelig Slaven Bilics' menn den vonde rekka.

Manuel Lanzini ga bortelaget ledelsen etter bare tre minutter, og da halvtimen var spilt satte Mark Noble inn 2-0 etter en kjempetabbe av Liverpool-stopper Dejan Lovren.

Kampen ble endelig punktert på overtid da Diafra Sakho trillet inn 3-0.

West Ham hadde tapene for Leicester og Bournemouth friskt i minne, men et kompforløp som minnet mer om da de sjokkerte og slo Arsenal i serieåpningen passet londonerne mye bedre.

Liverpool hadde som ventet ballen mye, men West Ham var livsfarlige på kontringer.

Hjemmelaget har hentet mye nytt i sommer, og i første omgang var nykommer Roberto Firmino nær sitt første Liverpool-mål.

Brasilianeren viste fram et par tekniske detaljer før han banket til fra rundt 30 meter, men ballen smalt i stolpen.

Kjempetabbe

Midtstopper Lovren har fått mye skryt for å ha løftet seg etter den fæle førstesesongen, men da halvtimen var spilt gjorde kroaten en ny stygg tabbe.

Stopperen var helt upresset da en forferdelig touch havnet i beina til Lanzini. Han slo inn i feltet, og ballen gikk ut i returrommet. Der kom Noble og bredsidet ballen behersket i hjørnet.

2-0 sto seg til pause, og få minutter etter hvilen kom hjemmelaget i mer trøbbel. Midtbanespiller Philippe Coutinho fikk gult kort mot slutten av første omgang, og da han så felte Dimitri Payet kom det røde fram.

Det var muligens noe strengt, men Liverpool ble uansett redusert til ti mann. Coutinho er også suspendert når Manchester United er motstander i neste serierunde.

Utvisningen slo lufta ut av hjemmelaget, som slet tungt med å skape sjanser kampen gjennom.

West Ham fortsatte å satse på kontringer, og med litt bedre presisjon kunne de scoret flere.

Fikk direkte rødt

Liverpool øynet nytt håp da West Ham ble redusert til ti mann etter 77 minutter. Målscorer Noble, som hadde gult fra tidligere, fikk direkte rødt kort da han skled inn mot Danny Ings.

West Ham-spilleren ble hektet rett før han satte inn taklingen, og dommer Kevin Friend hadde vist fordel. Utvisningen virket streng, og Noble skjønte lite da han forlot banen.

Like etter holdt Liverpool på å redusere, men Lovren bommet håpløst fra kloss hold.

På overtid satte Sakho inn 3-0, og etter en meget god sesongstart fikk Liverpool sin første nedtur for sesongen. De slapp også inn sine første mål i serien.

West Ham må på sin side lure på hvorfor de slå storlagene på bortebane og taper for nedrykkskandidater hjemme så langt denne sesongen.

18 år gamle Martin Samuelsen satt på benken, men nordmannen kom ikke inn for West Ham.