Rosenborg klare for europaligaen tross tap

Rosenborgs Alexander Søderlund (t.v.) og Fernando Lopes dos Santos Varela i duell i kampen mellom RBK og Steaua Bucuresti på Lerkendal stadion torsdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg tapte 0– 1 hjemme mot rumenske Steaua Bucuresti torsdag. Trønderne er likevel klare for gruppespillet i europaligaen med 3– 1 sammenlagt.

Rosenborg slo rumenerne med tre mål på bortebane i forrige uke, men tapte knepent på Lerkendal torsdag. Adrian Popa ble matchvinner med sin scoring etter 53 minutters spill. Popa ble spilt alene gjennom med keeper André Hansen, før han elegant rundet burvokteren og satte ballen trygt i nettmaskene.

Resultatet fikk imidlertid ingen betydning for Kåre Ingebrigtsen og co. grunnet trøndernes solide ledelse fra første oppgjør.

RBK best før pause

Hjemmelaget tok føringen fra start av på Lerkendal. Kampen og gressmatten bar klart preg av det kraftige regnværet over Trondheim, men det var hjemmelaget som taklet forholdene best før hvilen.

Trønderne kom på flere farlige overganger, men lyktes ikke i å skape de helt store mulighetene. Nærmest scoring var Pål André Helland på frispark like utenfor 16-meteren etter 22 minutter. Angrepsspillerens forsøk snek seg like utenfor venstre stolpe.

Gjestene fra Romania hadde lite å komme med i de første 45. Nærmest for Steaua var Gabriel Iancu, men spissens markkryper like før pause ble for puslete.

Gjestene våknet

Etter hvilen framsto bortelaget som mer energiske. Etter 53 minutter fikk de lønn for strevet da Popa scoret. Like etter ledermålet var gjestene dessuten nær 2– 0 da Rosenborg-stopper Johan Lædre Bjørdal klarerte en ball like over eget mål.

Flere scoringer ble det imidlertid ikke, tross flere sjanser til begge lag mot slutten. Dermed kunne Rosenborg-spillerne slippe jubelen løs da sluttsignalet gikk.

Vertenes Ole Selnæs måtte for øvrig forlate banen på båre etter en knapp halvtime av oppgjøret. Midtbanetalentet, som nylig ble tatt ut på A-landslaget, fikk en smell i hodet. Ifølge kanalen Max pådro Selnæs seg et kutt. Han var imidlertid ved bevissthet hele tiden.

Europaligaens gruppespill trekkes fredag ettermiddag. (©NTB)