Glimt tilbake på vinnersporet

Bodø/Glimts spillere kunne feire en ny seier søndag.
Bodø/Glimts spillere kunne feire en ny seier søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Bodø/Glimt slo tilbake etter tapet for Viking sist da Haugesund ble slått 4-2 borte søndag. Laget har nå sju seirer på åtte kamper.

– En fryktelig kamp. De scorer på det de har, og vi blir hardt straffet, men det skjer når man ikke er god nok til å forsvare seg, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til CMore etter kampen.

Hjemmelaget tok ledelsen gjennom Tor Arne Andreassen etter et kvarter, men Glimt utlignet umiddelbart gjennom Dominic Chatto. Ved begge Haugesunds mål scoret bortelaget kort tid etter, og det ødela i stor grad kampen.

Alexander Sørloth ga Glimt 2-1 til pause, før Vegard Skjerve utlignet 25 minutter før slutt.

Noen minutter etter var Martin Bjørnbak uheldig og scoret selvmål. Mot slutten kastet hjemmelaget alt framover, og da fastsatte Trond Olsen sluttresultatet til 4-2 etter en kontring.

– Veldig stolt

Haugesund har nå tapt to på rad og er i fare for å bli dratt inn i nedrykksstriden. Neste kamp går mot Start, som er eliteseriens klart svakeste lag for tiden. Det blir en sekspoengskamp.

– Det blir det nok en del av utover høsten for vår del. Nå er nok Glimt ute av det, mens vi henger igjen der nede, sa treneren.

Bodø/Glimt har vært i fantastisk form siden de slo Vålerenga borte i juni, og har tatt 21 av 24 mulige poeng siden da.

– Å score fire mål og vinne her er veldig sterkt. Sju seirer på de siste åtte er strålende og jeg er veldig stolt av spillerne mine, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Drøye kvarteret var spilt da det eksploderte på Haugesund stadion.

Først ga Andreassen hjemmelaget ledelsen da han styrte inn Søren Christensens innlegg, men bare minuttet etter brakte Chatto balanse i regnskapet etter en stygg keepertabbe av Per Kristian Bråtveit.

Etter halvtimen var kampen snudd. Henrik Furebotn vartet opp med en lekker touch, før han sendte en presis stikker til Sørloth. Spissen var iskald og satte ballen sikkert i mål.

Selvmål avgjorde

2-1 til Glimt sto seg til det var spilt 65 minutter.

En corner skapte kaos i bortelagets forsvar, og etter at ballen gikk i tverrliggeren headet Skjerve ballen mål.

Dessverre for nedrykkstruede Haugesund tok det heller ikke denne gangen lange tiden før Glimt scoret.

Olsen ble spilt fri på venstre, og kantspillerens innlegg ble sklidd i eget nett av Bjørnbak.

Like etter fikk Bjørnbak sjansen til å gjøre det godt igjen på et frispark, men stopperens knallharde skudd smalt i tverrliggeren. På returen fikk storscorer Christian Gytkjær en gylden mulighet, men han traff ikke ballen rent.

I stedet kontret Bodø/Glimt inn 4-2. Olsen fikk ballen på venstrekanten, og denne gangen skar han inn og satte ballen høyt bak Bråtveit.