Wiig-dobbel da Sarpsborg endelig vant

Martin Wiig med sitt første og kampens andre mål mot Aalesund. Hjemmelaget vant til slutt 3-1. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sarpsborg hadde ikke vunnet på ti kamper i eliteserien før 3-1-seieren mot Aalesund søndag. Martin Wiig var involvert i alle målene.

Siste seier var mot Start 25. mai, og forrige hjemmeseier var helt tilbake til 10. mai. Søndag kveld var det et sprudlende Sarpsborg-lag som skapte flust av målsjanser foran hjemmepublikumet.

– Vi gjør en god kamp til det er igjen 20 minutter. Da er vi slitne. Da er vi ikke tette på egen halvdel og har for lette ballbrudd, men vi vinner fortjent, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til CMore.

Bojan Zajic sto for kampens første mål, mens Martin Wiig sørget for de to neste.

Med 25 minutter igjen av kampen fikk Aalesund straffespark. Leke James var sikker og ga bortelaget et håp om poeng, men det ville seg ikke for tangotrøyene.

Wiig-show

Wiig serverte en strålende pasning til Zajic etter kun ti minutter. Den tidligere Vålerenga-spilleren lobbet ballen over Sten Grytebust.

Kun ti minutter senere var Wiig på farten igjen. Han frigjorde seg i feltet før Patrick Mortensen headet ballen til ham på fem meter. To kvikke berøringer senere var det 2-0.

Etter hvilen fikk 32-åringen stå helt alene på bakre stolpe på en corner. Headingen gikk utakbart i mål. Bakke var fornøyd med angrepsrekka med Mortensen, Wiig og Zajic.

– De tre vi har på topp, bytter plasser og er kloke spillere. Når de kommer til sin rett, er de gode, skrøt Bakke.

Luke i bunnen

Etter straffemålet til James klarte ikke Aalesund å få grep om oppgjøret selv om Sarpsborg ga fra seg litt av initiativet de siste 20 minuttene.

Aalesund-trener Trond Fredriksen var mest skuffet over de første 45 minuttene.

– Vi er skuffet. I dag bommet vi trenere. Vi var litt for naive i måten vi dro hit på. I ettertid ser vi at vi kanskje burde gått ut annerledes og ikke vært så naive som vi var i første omgang. Da vi fikk rettet litt på det, var vi bra med. Vi skaper noen sjanser i 2. omgang, oppsummerte Fredriksen til CMore.

Dermed skaffet sarpingene seg en luke på seks poeng ned til Tromsø, som ligger på 15.-plass og direkte nedrykk.

Aalesund har to poeng ned til Sarpsborg, som kun står med to borteseirer til nå denne sesongen.