Pedersen matchvinner for GodsetPedersen matchvinner for Godset

Strømsgodsets Marcus Pedersen jubler over Starts selvmål og stillingen 1-1.
Strømsgodsets Marcus Pedersen jubler over Starts selvmål og stillingen 1-1. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Marcus Pedersen scoret det avgjørende målet da Strømsgodset vant 2-1 mot Start i eliteserien søndag. I de to øvrige kampene med start 18.00 vant Sarpsborg 3-1 hjemme mot Aalesund, mens Bodø/Glimt slo Haugesund 4-2 borte.

Godset kom til kampen med to strake ligatap. Pedersen ble nylig kjøpt tilbake til Marienlyst fra Brann for snaut 2 millioner kroner.

Han betalte litt tilbake med et hardt og velplassert straffespark etter 63 minutter.

Iver Fossum ble dratt ned inne i feltet. Dommer Svein Oddvar Moen blåste direkte.

Strømsgodset er et av flere lag som kjemper for tredjeplassen på tabellen. Opp til ledende Rosenborg og toeren Stabæk er det et godt stykke.

Tidlig

Rolf Daniel Wikstrøm scoret for Start etter bare sju minutter. Han headet ballen i mål etter at et langt innkast ble stusset bakover i feltet.

Jørgen Hammer utlignet så med et selvmål. Det var noe klønete over måten han stusset ballen inn fordi Håkon Opdal på.

Start tapte for sjette gang på rad og flørter nå virkelig med nedrykkssonen.

Får trener Mons Ivar Mjelde fortsette? Eller velger klubben å la ham gå noen måneder før tiden? Han er på utgående kontrakt og ønsker å gi seg ved sesongslutt.

Tamt

Mads Stokkelien spilte fra start i angrep. Han kom nylig hjem fra USA. Start er smålekk i forsvar med 18 baklengs på de seks siste kampene. Skal laget overleve må det trolig skje noe med i forsvarsarbeidet.

Sørlendingen møter Haugesund hjemme i neste runde. Så venter bortekamp mot Sarpsborg.

For Godset kommer Buskerud-derbyet borte mot Mjøndalen søndag. Der kommer det til å smelle skikkelig.

Det endte 1-1 da lagene møttes i 2. serierunde.