City med full pott etter ny seier

Aleksandar Kolarov ble matchvinner da Manchester City slo Everton 2-0 søndag.
Aleksandar Kolarov ble matchvinner da Manchester City slo Everton 2-0 søndag. Foto: Andrew Yates / Reuters

Manchester City virker ustoppelige i Premier League. Etter tre kamper står de med ni poeng av ni mulige. Søndag ble Everton slått 2-0 på bortebane.

Seieren satt riktignok langt inne. Everton hadde en god periode da 2-0-målet kom, og kunne like gjerne utlignet like før.

Men som så ofte skjer var det laget med mest offensiv kvalitet som tok vare på sjansene, og Aleksandar Kolarov og Samir Nasri scoret målene for City.

De har startet sesongen med tre strake seirer, og står med 8-0 i målforskjell. I tillegg til seirene har de vært svært sterke spillemessig, og ligner på laget som ble ligamestere for to sesonger siden.

Everton har fire poeng og ligger på 7.-plass. De har fremdeles ikke vunnet hjemme.

Tabbe av Howard

Avgjørelsen falt halvtimen før slutt da Kolarov gikk på et fantastisk løp langs venstresiden.

Raheem Sterling slapp ballen i det perfekte øyeblikket, og Kolarov satte ballen i mål fra nærmest død vinkel. Keeper Tim Howard burde reddet, men lot ballen passere mellom seg og stolpen.

Etter målet skapte Everton flere store sjanser, men uten å finne nettmaskene. Nærmest kom eks-City-spiller Gareth Barry da hans heading etter 80 minutter ble reddet på streken av Vincent Kompany.

I stedet for utligning drepte City kampen gjennom Nasri.

Den offensive midtbanespilleren kom alene med Howard, og vippet ballen elegant i mål.

I oppgjøret mellom Watford og Southampton endte det 0-0.