Etterlengtet Molde-seier

Per-Egil Flo scoret kampens eneste mål med en suser i første omgang.
Per-Egil Flo scoret kampens eneste mål med en suser i første omgang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Molde tok en sterk 1-0-seier borte mot Vålerenga søndag. Odd vant sin hjemmekamp mot Viking med samme sifre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seieren kom kun tre dager etter at moldenserne tok et langt steg mot gruppespill i europaligaen med 2-0-seier over Standard Liege.

Kampens eneste scoring kom etter 13 minutter da Per-Egil Flo ble spilt fri av Eirik Hestad i 16-meteren. Venstrebacken hamret til og ballen føk inn i det lengste hjørnet.

Vålerenga, som startet med hjemvendte Mohammed Abdellaoue på topp, hadde svært lite å fare med i den første omgangen.

Etterlengtet seier

Annen omgang utviklet seg til å bli mye jevnere enn den første. Christian Grindheim og Abdellaoue var nærmest scoring for Vålerenga i solskinnet på Ullevaal, men begge avslutningene gikk over.

I den andre enden vil nok Molde føle seg snytt for ikke å ha fått straffespark. Martin Linnes gikk i bakken etter en takling av Markus Hallberg, men dommer Dag Vidar Hafsås vinket spillet videre. Det siste kvarteret av kampen klarte ikke hjemmelaget å holde trykke oppe.

På overtid mistet Molde-keeper Ethan Horvath oversikten i feltet, og det ga Abdellaoue nok en sjanse, men headingen gikk utenfor.

Molde tok dermed en svært etterlengtet seier i eliteserien.

Europa neste

Etter en god periode for Vålerenga med fire seirer på fem kamper, har det nå blitt to strake tap.

Kjetil Rekdals menn er likevel på 4.-plass, kun ett poeng bak Viking, som søndag tapte mot Odd.

Det var også den første seieren for midlertidig Molde-trener Erling Moe i eliteserien etter at Tor Ole Skullerud ble løst fra kontrakten.

Nå er det sju poeng opp til tredjeplass, som gir europaligakvalifisering neste år. Og gruppespillet i den turneringen er bare én kamp unna å være en realitet for Molde. Førstkommende torsdag spilles returoppgjøret mot Standard Liege i Belgia.