Meny

Sandefjord-protesten er avvist

Sandefjord feirer det de trodde var 0–2-scoringen borte mot Tromsø. Et snaut minutt senere var den annullert, og nå er protesten fra vestfoldingene avvist. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Sandefjords protest etter eliteseriekampen mot Tromsø ble avvist på formelt grunnlag fordi protesten ikke ble varslet innen tidsfristen.

– Vi er skuffet både over at protesten ble avvist og grunnlaget den avvises på, sier Sandefjords daglige leder Per Ketil Berg til NTB.

Sandefjord la inn protesten i kjølvannet av 1-1-kampen på Alfheim sist helg. Gjestene fra Vestfold fikk et mål annullert da laget ledet 1-0. Etterpå oppsto det mistanke om at dommer Ola Hobber Nilsen annullerte etter å ha sett målet i reprise på storskjerm. Det avviste imidlertid dommeren.

I sin protest krevde Sandefjord at oppgjøret måtte spilles på nytt, samt at klubben måtte få dekket sine kostnader i forbindelse med en eventuell ny kamp.

Dommer ikke varslet

Fredag opplyste Norges Fotballforbund at protesten er avvist og henviser til paragraf 5-5 i det såkalte Reaksjonsreglementet. Her fremkommer det at dersom protesten gjelder forhold under kampen, «må lagets kaptein etter kampens slutt og innen dommeren har forlatt spillebanen eller dens område, varsle dommeren at protest vil bli nedlagt».

« I dommerens redegjørelse fremkommer at det var dialog med Lars Bohinen etter kampen, men at det ikke ble varslet om protest.», skriver forbundet.

En protest kan likevel behandles dersom det foreligger «særlige tilfeller».

– Vi visste at det ikke ble anført noen protest på kamprapporten, men mener at dette falt inn under bestemmelsen om særskilt tilfelle, sier Per Ketil Berg.

Overrasket

Det siste fikk han ikke medhold i av NFFs juridiske utvalg.

«Utvalget har under noe tvil funnet at det ikke foreligger et slikt særlig tilfelle som krevet i reaksjonsreglementet», skriver forbundet fredag.

Sandefjord-leder Berg stusser over at det tok såpass lang tid å fatte en beslutning i saken, all den tid protesten ble avvist på en teknikalitet.

– Det overrasker meg. Samtidig påpekes det vel at det var tvil i utvalget om hvorvidt dette var et særskilt tilfelle, så det kan vel ha vært noe diskusjon rundt dette, sier han.

Sandefjord-trener Lars Bohinen sa fredag til VG at NFFs avgjørelse framstår som «en billig utvei».

– Det kan virke som det er det. De har i hvert fall ikke ønsket å gå nøye nok inn på situasjonen og det som omhandler fair play. Det siste er vi veldig opptatt av, sier Per Ketil Berg.

Åpner for anke

Utvalget skriver også i sin redegjørelse at Sandefjord uansett ikke ville fått medhold dersom protesten var blitt behandlet. Vestfold-klubben har nå tre dager på seg til å anke.

– Vi har 24 timer på oss til å vurdere om vi vil anke. Deretter må anken leveres i løpet av tre dager. Den tiden må vi bruke til å diskutere internt hvilke muligheter vi ser. Kanskje må vi ha litt juridisk hjelp her, sier Per Ketil Berg.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus