Benitez: – Martin skal spille

Real Madrid-manager Rafael Benitez møtte pressen i Oslo lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Real Madrid-manager Rafael Benitez møtte pressen i Oslo lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Real Madrid-manager Rafael Benitez beklaget til alle norske fans at Cristiano Ronaldo ikke er med mot Vålerenga, men lover at Martin Ødegaard får spilletid.

– Martin kommer til å spille i morgen, men vi vet ikke hvor mye, og om det blir i første- eller annenomgang, sa Benitez.

Real Madrid-manageren fikk naturligvis flere spørsmål om Ødegaard da han møtte pressen i Oslo før søndagens treningskamp mot Vålerenga. Det norske stortalentet har fått lite spilletid i sesongoppkjøringen, men skal få prøve seg foran et fullsatt Ullevaal lørdag.

– Martin er en ung spiller med masse talent. Vi ønsker å utvikle og forbedre ham videre, sa den spanske treneren.

– Vi må bestemme hva som er best for ham og må være nøyaktige i analysen. Vi snakket med (reservelagstrener Zinedine) Zidane her om dagen. Vi må være forsiktige og se hva som er best for han. I første omgang trener han med oss og spiller i morgen, la den nyansatte manageren til.

Beklaget Ronaldo-fravær

Benitez fikk også spørsmål om hva han tenker om den store interessen det er rundt det norske stortalentet.

– Det blir forhåpentligvis ikke noe problem. Men han er ung. Og det må vi forstå, det må han forstå, og det må dere forstå.

Tidligere på dagen ble det kjent at Ronaldo, Sergio Ramos og flere av de største Real-stjernene ikke er med til Oslo på grunn av skader.

Benitez beklaget at lagets gigant, Ronaldo, ikke spiller kampen.

– Som dere vet har Cristiano et problem med ryggen, og får behandling av en fysioterapeut. Han spiller ikke i morgen, men kommer nok til å bli klar til sesongåpningen, sa manageren.

Roste Vålerenga

Det er likevel ventet at den spanske storlaget spiller med en rekke klassespillere i treningskampen. Gareth Bale, James Rodríguez og Isco er blant spillerne som trolig kommer til å vise seg fram for et fullsatt Ullevaal.

På slutten av pressekonferansen brukte Benitez tid på å skryte av den norske motstanderen. Han avfeide at laget hans har valgt seg en svak motstander i siste seriekamp før sesongstarten.

– Dere har et fantastisk lag. De gjør det bra i ligaen. De har spilt 19 kamper nå og er i form. Det blir en vanskelig kamp, og jeg håper vi får en bra fotballkamp. Det var veldig intensive kamper da jeg var her med Liverpool, sa han.

Personvernpolicy