Dramatisk da Chelsea mistet poeng mot Swansea

Thibaut Courtois fikk rødt kort like etter pause for Chelsea som spilte 2-2 mot Swansea. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix.

Chelsea fikk det tøft i ligaåpningen da de spilte 2-2 hjemme mot Swansea. London-klubben ledet to ganger, men mistet ledelsen begge gangene og fikk keeper Thibaut Courtois utvist.

Bournemouth – Aston Villa 0 -1

Begge lagene gikk offensivt til verks fra start på Stamford Bridge. Bafetimbi Gomis hadde flere sjanser til å score for Swansea i første omgang, men bommet på tre store muligheter.

Da benyttet Oscar og Chelsea seg muligheten til å ta ledelsen. Brasilianeren la et frispark inn mot mål. Ingen lagkamerater kom på ballen, mens Swansea-målvakt Lukasz Fabianski avventet en berøring som aldri kom. Ballen gikk rett i mål.

– Laget spilte veldig, veldig bra i første omgang, sa José Mourinho etter kampen.

Selvmål

Seks minutter senere slo gjestene tilbake. Gomis' heading ble først reddet av Courtois, men Andre Ayew fanget opp ballen. Forsøket ble først reddet på strek av Gary Cahill, men angriperen fikk ballen i mål på mulighet nummer to.

Gleden varte ikke lenge, for hjemmelaget gikk rett i angrep. Willian prøvde å slå inn, men traff leggen til Federico Fernández og ballen gikk i bue over Fabianski.

manager Gary Monk.

Rødt kort

Annen omgang begynte dramatisk. Sju minutter ut i omgang ble Gomis felt av Courtois, som laget straffespark og fikk se det røde kortet. Franskmannen tok straffen selv og sendte den sikkert i mål til 2-2.

– Jeg vil si at vi var det beste laget med elleve spillere, mens med ti kjempet vi hardt, noen kjempet helt opp mot grensa, sa Mourinho.

Resten av oppgjøret bølget fram og tilbake. Begge lagene hadde sine muligheter til å få en avgjørende scoring, men klarte det ikke.

– I dag var de 90 minuttene glimrende. Jeg sa til spillerne at hvis du tror på det vi gjør, kan vi komme til en slik plass og skape nok sjanser til å vinne, sa Swansea-