Drømmestart for United etter selvmål

Tottenham-forsvarer Kyle Walker var uheldig og satte ballen i eget nett i lørdagens Premier League-kamp mot Manchester United. Foto: Jason Cairnduff, Reuters / NTB scanpix
Tottenham-forsvarer Kyle Walker var uheldig og satte ballen i eget nett i lørdagens Premier League-kamp mot Manchester United. Foto: Jason Cairnduff, Reuters / NTB scanpix

Manchester United gikk seirende ut av storoppgjøret mot Tottenham i lørdagens Premier League-åpning. Men vertene må takke uheldige Kyle Walker for 1-0-triumfen.

Louis van Gaals mannskap, som besto av flere av sommerens nykommere, varierte i prestasjonene i den etterlengtede sesongstarten. Laget var noe heldig som sikret tre poeng foran hjemmepublikummet.

Det måtte altså et Tottenham-selvmål til for å få sikre den drømmestarten United hadde håpet på. I det 22. minutt fikk Wayne Rooney ballen i god posisjon, men ble taklet av Kyle Walker like før han skulle avslutte. Dessverre for gjestenes forsvarer trillet ballen forbi keeper og i eget nett.

– I dag dreide alt seg om å få tre poeng. Vi har jobbet hardt og nå har vi fått de tre poengene. Det var en viktig seier, sa Wayne Rooney i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Slurvete innledning

Chris Smalling var en av kampens store profiler og var spesielt fornøyd med at United holdt nullen.

– Det var fint at vi ikke slapp inn mål. Vi spilte best etter scoringen og tar tre viktige poeng, sa Smalling.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til nysigneringene Matteo Darmian, Memphis Depay og Morgan Schneiderlin. Men verken de eller de mer rutinerte United-spillerne imponerte nevneverdig de første minuttene.

Tottenham gikk aggressivt ut, mens vertene famlet og virket svært nervøse.

Allerede etter fem minutter utnyttet Harry Kane og Christian Eriksen en feilpasning fra Juan Mata. Dessverre for Tottenham gikk avslutningen til danske Eriksen noen få centimeter over tverrliggeren.

United bedre med etter scoringen

Etter hvert som minuttene gikk kom United bedre med i kampen, og ble langt hvassere etter scoringen. Både hjemmelaget og Tottenham kom til flere gode muligheter, men ble stoppet av to gode sisteskanser.

David de Gea, som er ryktet bort fra United, ble denne kampen satt på tribunen, men erstatteren Sergio Romero leverte varene i debuten. Argentineren hadde flere gode redninger og ble en meget viktig mann for vertene. (©NTB)

Personvernpolicy