Sellin ga Sandefjord tre viktige poeng

Kjell Rune Sellin ble den store helten for Sandefjord da han scoret to mål i 2-1-seieren mot Mjøndalen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Kjell Rune Sellin ble den store helten for Sandefjord da han scoret to mål i 2-1-seieren mot Mjøndalen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

To scoringer av Kjell Rune Sellin ga Sandefjord sin første seier på 15 kamper i eliteserien med 2-1-seier over Mjøndalen fredag.

Sellin var en av klubbens viktigste spillere da Sandefjord vant 1. divisjon suverent i 2014. Da scoret den tidligere Rosenborg-spilleren 15 mål. I årets sesong har han slitt med skader i starten, men hadde spilt elleve oppgjør før fredagens møte med Mjøndalen. Det gjorde at angriperen sto bokført med ingen scoringer før fredag.

I den viktige bunnkampen herjet Sellin med Mjøndalen-forsvaret. Han ble matchvinner med to flott nettkjenninger i en fartsfylt kamp.

– Det var godt at kom ett mål til. Jeg sa det etter første omgangen at scorer jeg kommer det gjerne flere. Det kjennes godt at vi tar med oss tre poeng og det er veldig viktig for oss, sa Sellin til C More etter kampen.

Ut av form

Sandefjord hadde ikke vunnet siden runde tre i ligaen, mens Mjøndalen sto uten seier på ti kamper. Det var eliteseriens desidert dårligste formlag og de to nederste på tabellen som møttes til bunnkamp.

– Vi er selvsagt godt fornøyd med å vinne. Akkurat nå er det fantastisk deilig. Dette unner jeg både spillerne, klubben og supporterne, Nå får vi se om vi tørr å gi guttene fri i helgen, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen.

Mjøndalen startet best i en artig første omgang. Stian Rasch stjal ballen på Sandefjords banehalvdel, satte fart og sendte ballen til Erik Midtgarden. Spissen nølte, men fikk til slutt laget 1-0 etter 26 minutter.

Fire minutter senere slo vertene tilbake. Kjell Rune Sellin fikk ballen i boksen, vendte opp og banket ballen inn til 1-1.

Kontringer

I annen omgang startet Sandefjord best. Etter 53 minutter fikk Sellin ballen på 20 meter, satte fart og plasserte ballen i lengste hjørne til 2-1.

Mjøndalen presset på for scoring mot slutten og hadde blant annet en heading i stolpen fra Kapidzic. Hjemmelaget fikk muligheten til å kontre inn mål da Mjøndalen ofret alt offensivt, men fikk ikke flere scoringer.

– I dag hadde vi nok sjanser til i hvert fall å få med oss ett poeng, men Sandefjord var gode, og de fikk litt mange overganger, konkluderte Mjøndalen-sjef Vegard Hansen.

Sandefjord ligger fortsatt sist i eliteserien med tolv poeng. De har fire poeng opp til Mjøndalen på 15.-plass. Også Tromsø har 16 poeng på kvalifiseringsplass. Over streken ligger Sarpsborg og Start med 19 poeng, i tillegg til å ha en mindre kamp spilt.

Personvernpolicy