Rosenborg rundspilte Debrecen

Rosenborg knuste Debrecen og gikk videre med 6-3 sammenlagt.
Rosenborg knuste Debrecen og gikk videre med 6-3 sammenlagt. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Trondheim (NTB): kvalifiseringen i europaligaen. De er to kamper fra høstens gruppespill.

Rosenborg var klart best på Lerkendal og hadde få problemer med å gå videre mot Debrecen. Alexander Søderlund, Mike Jensen og Matthías Vilhjálmsson scoret målene for trønderne.

Ungarerne skape litt spenning med en redusering like før pause, men da de pådro seg rødt kort få minutter ut i annen omgang var de sjanseløse. Sammenlagt ble det 6-3 til det norske laget.

Seieren betyr at Rosenborg er to kamper unna høstens gruppespill i europaligaen.

Klarer de det, er de garantert minst 20 millioner kroner i inntekter.

Perlescoring av Jensen

Debrecen gikk aggressivt til verks og skapte noen sjanser tidlig i kampen, men like før halvtimen var spilt fikk Rosenborg det viktige førstemålet.

Pål-André Helland fant Søderlund med et strålende innlegg på bakre stolpe, og spissen satte ballen i mål med hodet via keeperens utstrakte arm.

Rosenborg fortsatte å kjøre etter scoringen, og fem minutter før pause doblet Jensen ledelsen. Dansken var helt upresset da han fikk ballen like utenfor sekstenmeteren, og utnyttet det fullt ut. Midtbanespilleren skrudde ballen hardt og vakkert høyt i hjørnet til venstre for keeper.

To gule ble rødt

Da så det kjørt ut for Debrecen, men like etter tente Geoffrey Castillion håpet med en flott scoring.

Det håpet ble slukket nesten umiddelbart etter hvilen. Da klarte Peter Máté å pådra seg to gule kort på tre minutter, og dermed ble det ungarske laget redusert til ti mann.

Etter utvisningen hadde Rosenborg full kontroll, og fem minutter før slutt fastsatte innbytter Vilhjálmsson sluttresultatet til 3-1. Han headet ballen i tomt mål etter et fantastisk forarbeid av Jørgen Skjelvik.