Skullerud sparket i Molde

Tor Ole Skullerud trer av som Molde-trener med umiddelbar virkning.
Tor Ole Skullerud trer av som Molde-trener med umiddelbar virkning. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Molde-trener Tor Ole Skullerud og assistent Bård Wiggen er løst fra kontrakten med klubben med umiddelbar virkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledelsen i Molde er ikke fornøyd med de sportslige resultatene Skullerud har levert i denne sesongen. Treneren hadde allerede varslet at han ville gi seg som Molde-sjef etter endt sesong, men må gi seg fire måneder før kontrakten går ut. Dette ble klart på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Tor Ole gjorde en meget god jobb med seriemesterskap i 2014. Molde Fotballklubb har en klar målsetting om å kjempe om seriemesterskapet. Manglende sportslige resultater så langt i denne sesongen er årsaken til at Molde Fotballklubb nå ønsker et nytt trenerregime, sa styreleder Øystein Neerland.

Dårlig resultater

I mesterligaen røk moldenserne ut på bortemål i 3. kvalifiseringsrunde mot Dinamo Zagreb etter 4-4 sammenlagt. To straffebom og håpløse feil defensivt ble avgjørende. I eliteserien ligger klubben på 7.-plass etter 17 runder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

44-åringen overtok jobben etter Ole Gunnar Solskjær foran 2014-sesongen. I sin første sesong ble det både gull i serien og cupen, men i år har det kladdet for hele Molde-laget.

– Det har ikke vært noen dialog mellom oss og ledelsen. Det har ikke vært noen samtaler før vi ble kalt inn til et møte etter treningen i dag, sa Wiggen til Dagbladet.

Jobbes med erstatter

Det jobbes med å få på plass en midlertidig løsning på trenersiden til fredagens trening. Ledelsen har også i lengre tid arbeidet med å få på plass en langsiktig løsning, som skulle ta over etter Skullerud i 2016.

Både NRK og TV 2 melder at den kortsiktige løsningen skal være Daniel Berg Hestad og Erling Moe.