Skullerud sparket i Molde

Tor Ole Skullerud trer av som Molde-trener med umiddelbar virkning.
Tor Ole Skullerud trer av som Molde-trener med umiddelbar virkning. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Molde-trener Tor Ole Skullerud og assistent Bård Wiggen er løst fra kontrakten med klubben med umiddelbar virkning.

Ledelsen i Molde er ikke fornøyd med de sportslige resultatene Skullerud har levert i denne sesongen. Treneren hadde allerede varslet at han ville gi seg som Molde-sjef etter endt sesong, men må gi seg fire måneder før kontrakten går ut. Dette ble klart på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Tor Ole gjorde en meget god jobb med seriemesterskap i 2014. Molde Fotballklubb har en klar målsetting om å kjempe om seriemesterskapet. Manglende sportslige resultater så langt i denne sesongen er årsaken til at Molde Fotballklubb nå ønsker et nytt trenerregime, sa styreleder Øystein Neerland.

Dårlig resultater

I mesterligaen røk moldenserne ut på bortemål i 3. kvalifiseringsrunde mot Dinamo Zagreb etter 4-4 sammenlagt. To straffebom og håpløse feil defensivt ble avgjørende. I eliteserien ligger klubben på 7.-plass etter 17 runder.

44-åringen overtok jobben etter Ole Gunnar Solskjær foran 2014-sesongen. I sin første sesong ble det både gull i serien og cupen, men i år har det kladdet for hele Molde-laget.

– Det har ikke vært noen dialog mellom oss og ledelsen. Det har ikke vært noen samtaler før vi ble kalt inn til et møte etter treningen i dag, sa Wiggen til Dagbladet.

Jobbes med erstatter

Det jobbes med å få på plass en midlertidig løsning på trenersiden til fredagens trening. Ledelsen har også i lengre tid arbeidet med å få på plass en langsiktig løsning, som skulle ta over etter Skullerud i 2016.

Både NRK og TV 2 melder at den kortsiktige løsningen skal være Daniel Berg Hestad og Erling Moe.

Personvernpolicy