Storseier til Strømsgodset over Tromsø

Allerede etter seks minutter tok Strømsgodset ledelsen ved Gustav Wikheim. Drammenserne stoppet ikke der, og det endte til slutt 6-0.

Etter å ha tapt 0-2 borte for Hajduk Split i europaligaen torsdag var det et offensivt Strømsgodset som knuste Tromsø søndag. Svakt forsvarsspill åpnet store rom i hjemmelagets forsvar, og det utnyttet gjestene flere ganger.

Seks minutter inn i kampen la Lars-Christopher Vilsvik inn foran mål. På bakre stolpe var Wikheim, som lekkert scoret sitt sjette eliteseriemål for sesongen.

Vilsvik la selv på til 2-0 29 minutter inn i kampen, da han hamret et frispark fra Øyvind Storflor på volley inn bak keeper Pål Vestly Heigre.

Dermed gikk Strømsgodset til pause på 2-0.

– Jeg er godt fornøyd med at vi leder 2-0. Vi sliter litt i starten, men får fikset på litt ting underveis. Så vi ligger godt an nå, så målscorer Vilsvik til CMore i pausen.

Fire til

I andre omgang tok det enda kortere tid før drammenslaget scoret. Igjen var det Wikheim, som etter 48 minutter satte sitt andre for dagen.

Florent Hanin gjorde vondt verre for Tromsø bare to minutter senere, da han skrudde en corner rett i mål.

Iver Fossum scoret også sitt sjette eliteseriemål for sesongen, da han fikk løpe alene og avslutte fra ca. 20 meter etter 65 minutter.

Samme mann gjorde ydmykelsen komplett ved å score sitt andre for kvelden etter 76 minutters spill.

Kaptein så rødt

Tromsø-kaptein Simen Wangberg fikk sitt andre gule kort to minutter på overtid. Godset fikk frispark fra ca. 18 meter, og Øyvind Storflor var nær ved å legge på til 7-0, men traff tverrliggeren.

Etter søndagens seier ligger Strømsgodset på femteplass i eliteserien med 30 poeng, og én kamp mindre spilt enn serieleder Rosenborg på 39. Det er tre poeng opp til Vålerenga på bronseplass.

Tromsø blir liggende på kvalifiseringsplass, a poeng med Mjøndalen på nedrykksplass. (©NTB)